svi-beogradjani-danas-zastaju-pred-ovim-muralom-dragana-nikolica-dobio-je-dodatak-pred-kojim-niko-nije-ostao-ravnodusan

U Nevesinjskoj ulici nikao je još jedan od niza murala posvećenih Draganu Nikoliću, poseban po tome što je i u neposrednoj blizini doma Dragana i Milene Dravić.

A omaž jednom od najvećih glumaca i šmekera sada je dobio dirljiv dodatak. Naime, odnedavno kraj njega stoji njegova voljena Milena.

U Nevesinjskoj ulici na Vračaru, u blizini stana u kojem su živeli Dragan Nikolić i Milena Dravić, već neko vreme stoji mural slavnog Gage. Mural je sada ulepšan – pored Gage Nikolića doslikana je i njegova Milena. pic.twitter.com/b31A5pNbQK— joovanica88 (@joovanica88) March 27, 2019

Ljubav dve legende srpskog glumišta nalik je bajci, a evo kako je Milena neposredno pred smrt govorila o svom voljenom Draganu:

„U ovom, za mene nepodnošljivom vremenu življenja, a bez moga Dragana, sve je još mnogo zluradije. Bez njegovog osmeha za dobro jutro i podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći veru u život, ljude, ljubav… ništa više nije isto, niti može biti.

Nedostaje mi i naša svakodnevica…

Stojimo na stepeništu, nežna ruka na mom ramenu… grlim ga. I samo jedno kratko: “Ćao. Vidimo se. Volim te…”

Ako se išlo na probu ili snimanje, dovoljno je bilo reći – biće sve u redu.

I bilo je sve u redu.

Ljubav, ljubav je bila na prvom mestu. U poslu smo čitali ja njegove, a on moje scenarije i komade. Savetovali smo se, dogovarali, bodrili… nismo se jedno drugom mešali u posao. Uvek me je štitio, jer je odlično znao kako se ovo društvo odnosi prema ženama.

Bio je vaspitan, izuzetno inteligentan, štitio je prijatelje, pomagao svima. Bio je izuzetno duhovit, ali uvek sa merom dobrog ukusa.

Duhovitošću je učinio i da ga ljudi ne doživljavaju kao zvezdu. Bio je blizak sa svima, ali se njegov vrhunski rad u pozorištu, na televiziji, na filmu, nije vrednovao kako je zasluživao.

Kada je otišao, svi su shvatili da je iza sebe ostavio izvanredno, veliko delo, da je bio oličenje dobrote.

A ja sam izgubila njegovu ljubav, njegovu podršku. Izgubila sam sve što je činilo najlepše godine moga života.“

Legenda srpskog glumišta Dragan Gaga Nikolić preminuo je 11. marta, u 72. godini života posle duge borbe s teškom bolešću, a Milena nas je napustila oktobra prošle godine.

O njihovoj bezgraničnoj ljubavi već decenijama se pletu legende, a sada je ta ljubav ovekovečena u ovom zajedničkom portretu pred kojim Beograđani zadivljeni stoje.