svi-hvale-megan-sto-nije-pokusala-da-sakrije-stomacic:-nas-ginekolog-objasnjava-sta-se-desava-sa-telom-zene-prvog-dana-porodjaja

09.05.2019. 21:23

Beba vojvode i vojvotkinje od Saseksa je imala premijeru u Vindzorskoj palati, gde porodica boravi od dana njenog rođenja, a za ovaj događaj Megan Markl se pojavila u jednostavnoj, ali elegantnoj beloj haljini i visokim salonkama, izgledajući samo dva dana nakon porođaja bolje od 99 odsto ljudi u njihovim najboljim trenucima.

Megan Markl i princ Hari sa bebom Foto: DOMIC LIPINSKI / PA / EPA

Ljude je posebno oduševila činjenica da Megan nije krila stomačić koji prosto mora da bude vidljiv u tako kratkom roku nakon porođaja. Žene na društvenim mrežama kažu da ne mogu dovoljno da nahvale Megan što je pokazala da žena ne može tek tako da se vrati u formu praktično odmah nakon porođaja.

Sigurno je da Megan ima tim frizera, šminkera i stilista koji svakodnevno brinu o njenom izgledu, ali je ipak sve ostavila bez reči kada je sa osmehom pozirala sa „svojim momcima“ kao da do pre samo nekoliko sati nije trpela porođajne bolove.

Ginekolog Mima Fazlagić objasnila je da žene kod kojih nije bilo nikakvih komplikacija na porođaju već posle četiri, pet sati mogu normalno da stoje, a svež izgled vojvotkinje od Saseksa, kako kaže, ne treba da čudi s obzirom na nivo njene kućne nege.

– Ukoliko je porođaj prošao bez problema, ne postoji nijedan razlog da se porodilja ne premesti na mesto na kojem će imati punu negu, pogotovo što je u pitanju član kraljevske porodice koji ima punu pažnju i nadzor kod kuće. Žena ukoliko nije sečena na porođaju može već posle par sati normalno da stoji i hoda, a ako je imala manju epiziotomiju posle dva dana najnormalnije na nogama odlazi iz porodilišta. Videla sam mnoge mame koje se za taj događaj lepo srede i čak u porodilištu operu kosu, pa doterane izađu sa svojom bebom, a to je sasvim očekivano za jednu vojvotkinju koja ima čitav tim koji brine o njenom izgledu – istakla je dr Fazlagić.

Majke u SAD u proseku ostanu dva dana u bolnici, pre nego što budu otpuštene kući, dok u Velikoj Britaniji to traje kraće, u proseku dan i po.

Tako je Kejt Midlton kada je rodila princa Džordža prenoćila u bolnici, dok je sa princezom Šarlot izašla deset sati nakon porođaja, a sa princom Luisom u naručju je pozirala tip-top sređena ispred bolnice već nakon sedam sati od porođaja. I princeza Dajana je samo dan nakon porođaja sa besprekornom frizurom i nasmejana pozirala ispred porodilišta sa Vilijamom u naručju.