svi-je-se-secamo-po-glasu-koji-nam-je-odzvanjao-„srecnih-ljudi“:-pravi-haos-na-instagramu-na-kojem-objavljuje-ovakve-fotke

25.05.2019. 18:24

Zbog serije porodično Blago ljudi i dalje misle da sam alkos, rekla je jednom prilikom naša glumica Jelena Čvorović koja je u ovoj seriji glumila Zorku, odnosno Kasandru. Zanimljivo je da je u toj istoj seriji njen TV tata bio Aleksandar Berček, koji u privatnom životu od nje mlađi dve godine.

Jelena Čovrović Foto: screenshot

Jelena Čvorović Paunović, devojačko Radović, je rođena 26 juna 1948. godine. Srpska pozorišna i televizijska glumica diplomirala je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Bogradu 1972. godine u klasi profesora Milenka Maričića.

Skrenula je pažnju publike nesvakidašnjim i originalnim načinom kreiranja likova koje je tumačila. Poznata je po svom hrapavom glasu, ali pre svega kao Nina iz „Otpisanih“, Zorka iz „Porodičnog balaga“, Žaklina iz „Srećnih ljudi“ i Tankosava Tasić iz „Bele lađe“.

Pozorišna publika je zna kao stalnu članicu Beogradskog dramskog pozorišta gde je od 1985. godine.

Igrala je u predstavama: „Noć mladenaca“, „Inspektorove spletke“, „Komedija zabuna“, „Harold i Mod“, „Kokošije slepilo“, „Samoubica“, „Besnilo“, „Idemo u lov“, „Tanogo“, „Karmen 2000“, „Balkon“, „Uticaj gama zraka na sablasne nerve“ i „Pod okriljem zvezda“. Autorka je monodrame Afera koferče.

Jelena je veoma aktivna na Instagramu na kojem postavlja fotografije i svoje svakodenvice, kao i suptilne komične fotografije koje će vam izmamiti osmeh na lice.

Glumica je veoma aktivna u pozorištu i glumi u mnogobrojnim predstavama u kojima je publika može videti ovih dana.