SVI JEDVA DOČEKALI BOŽIĆNE ŽURKE

Božićna noć u Prokuplju već nekoliko godina unazad rezervisana je za žurke po kafićima i čini se da svi jedva čekaju 22 sata da krenu. Kako kažu Prokupčani, za razliku od novogodišnje proslave, gde je sve nešto zategnuto, zbog večernje toalete, božićne žurke su potpuno opuštene varijante.

-Nakon kućnog ručka, kasnije i večere, bukvalno obučena ko da je svaki drugi izlazak, otišla sam i na žurku u Klub 40. Oko ponoći kafić je bio prepun i ljudi su ostali bukvalno do jutra, iako je 8.januar za sve radni dan- kazala je Ivana Roganović koja smatra da je ova inovacija ono što svima treba.

Božićni dan u svim kafićima krenuo je položajnikom, a vlasnik Whiskey wine barr Pjer Vlastimir Petrović kaže da on za svog položajnika ima poseban poklon.

-Otvorim kafić i ko prvi uđe, taj je položajnik i poklon mu je da toga dana ne plaća ništa kod mene. Obično, kako su božićne žurke već tradicija, on je počasni gost i čitavu noć pije na račun kuće. To je moj poklon- kazao je Petrović, koji dodaje da su gosti ostali do jutra.

Ovaj kafić je zanimljiv jer tradicionalno obeležava i 29. novembar, nekadašnji Dan republike!

I u ostalim prokupačkim kafićima organizovane su žurke. Ono što je najbolje je da gosti bukvalno dolaze sami i svako se sa svakim druži, što je i najlepši deo svega. Iako se muzika malo promenila, jedinstvo i prijateljstvo su ono što obeležava ove dane u Prokuplju, a svi se slažu da su Badnji dan i Božić najlepši dani u godini, jer se tada otvaraju srca i zaista širi prijateljstvo .  

B.R.


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...