svi-pricaju-o-tijaninoj-svadbi:-pre-nekoliko-godina-imala-je-svetsku-u-sansu,-a-kad-cujete-zbog-cega-je-ovako-vitka,-prenerazicete-se

Bilo je na venčanju poznatih lica, a mlada krije baš zanimljivu životnu priču.

Tijana koju godinama gledate u emisiji „Amidži šou“, uzela je muželjevo prezime. Na važan dan nju i njenog izabranika podržala je Ksenija Bujišić koja ih je i upoznala. Slavili su sa njima i Katatina Grujić, fudbaleri Slobodan Urošević i Mihailo Ristić, a Luka Jović i Predrag Rajković propustili su svadbu zbog obaveza.

DETALJI SVADBE:

Mlada o kojoj danas svi pričaju dobro je poznato lice sa malih ekrana, ali i poznato ime u modnim krugovima.

Pre nekoliko godina Tijana nam je otkrila da je bila na korak da postane anđeo „Viktorijas sikret“.

„Krajem juna odlazim u Ameriku, tokom jula ili početkom avgusta imaću razgovor sa Edom Razekom, kasting direktorom „Viktorijas sikret“ i njegovim timom“, otkrila je, a o samom kastingu rekla sledeće:

„One se ne razlikuju preterano od bilo kojih za drugi posao. Bitno je da telo bude u formi, da koža bude negovana, kosa takođe, o mojoj kosi brine frizer koji je drugi na Balkanu i koji je moj jako dobar prijatelj, Bojan Kesegi. Ipak najbitniji je personaliti, ono što nosiš u sebi i što te izdvaja od drugih. Ako to nemaš, ni sva lepota sveta ne pomaže“.

Naglasila je tada da su joj Izabler Gular i Sara Sampaio omiljeni Anđeli, a onda smose dotakli njenih samih modnih početaka.

Prvi put je pistom prošetala sa nepune dve godine na jednom festivalu u Budvi sa poznatim glumcem Miloradom Mandićem Mandom. Tad je već bilo jasno da je „pista njen teren“, sa šest godina Tijana je krenula u školu za talente, gde se oprobala i u ulozi predavača.

A uspeh zahteva i veliki trud.

„Svaki posao je težak na svoj način. Naizgled, ovaj posao je lak, drugi te našminkaju, srede, a ti samo prošetaš ili poziraš. Iza zavese stvari su drugačje. Snimanja nekad traju i po 20 sati, nekad dva dana, snimanja  letnjih kolekcija nekad se rade na temperaturi od minus 10 stepeni, a snimanja zimskih na plus 35 stepeni, nekad se radi na kiši, snegu. Fiting za reviju počne ujutru, a revija se organizuje uveče, nekad morate da nosite cipele i  dva broja manje. Često ste daleko od kuće, porodice, prijatelja. Budući dasam veoma rano počela da se bavim ovim poslom, veći deo detinjstva mi je prošao na snimanjima, dok su moji drugari slavili rođendane i igrali se, ja sam to propuštala“.

Najlepša strana tog truda je to što je moda Tijani obezbedila da obiđe svet, da stekne mnogo prijatelja i da upozna bogastvo raznih kultura. Zbog toga voli ovaj posao.

Tijanu smo mogli da vidimo u italijanskom „Vogu“, gde je nosila modele Džordža Stajlera, u indijskom izdanju poznatog modmog časopisa, u kojem je promovisala kreacije modne kuće „Dolče&Gabana“, na naslovnoj strani „Times of India“, u u mnogim drugim kampanjama.

Kad je upoznala svet, shvatila je da i mi imamo mnogo toga da ponudimo, ispričala nam je tada i kako izgledaju njeni rituali nege.

„Bitno je da se u svet mode uđe što ranije. Treba naučiti osnovne stvari, držanje, termine, koreografije na pisti, način na koji treba da se pozira, kako treba odlaziti na kasting, a za to je potrebno pohađati i određenu školu. Što prirodniji izgled je ključan u ovom poslu, to podrazumeva zdravu ishranu, pet obroka dnevno i treninge dva do tri puta nedeljno“.

Tijana odlazi i na jogu, a ima još poneke trikove.

„Dnevno treba piti dva litra vode, ujutru je dobro uzeti čašu tople vode sa kriškom limuna i sa malo mente, to je dobar trik za bolje varenje hrane i odličan je za buđenje“.

Ova manekneka ne uskraćuje sebi uživanje u omiljenoj hrani.

„Ja nikad nisam bila na dijeti, a često jedem i ono što se zove džanki fud.  Nisam neko ko propagira i podržava izgladnjivanje. Ako paziš i ne preteruješ, možeš sve da jedeš, a da se ne ugojiš. A i genetika je na mojoj strani tako da mogu za sad da se „provučem“ sa gaziranim sokovima i hamburgerima“.

O drugoj, ne tako lepoj strani mode tada je rekla.

„U zavisnosti od tržišta negde se traže mršavije, a negde manje mršave devojke. Kreatori su ti koji su nametnuli taj nezdravi izgled pa devojke i zbog kilograma viška  gube reviju. Da ne bi došlo do toga one se izgladnjuju, pa čak idu i u ekstreme, padaju u pakao poroka“.