svi-se-pitaju-zasto-se-sin-megan-markl-zove-arci:-misteriju-resava-jedna-recenica-koju-je-princ-dzordz-rekao-prosle-godine-i-kojoj-su-se-svi-cudili

08.05.2019. 18:06

Konačno se zna kako se zove sin Megan Markl i princa Harija – potpuno je iznenađenje a glasi Arči Harison Mauntbaten-Vindzor.

Konačno se zna ime sina Megan Markl i princa Harija Foto: Profimedia

Ovaj poprilično neuobičajen izbor iznenadio je javnost jer se očekivalo da će Megan Markl i princ Hari izabrati neko tradicionalno ime. Najviše se nagađalo da će se dete zvati Albert ili Artur, ali na kraju je prevagnulo ime Arči.

A ŠTA ZNAČI ARČI?

Ovo ime ima nemačke korene i znači “veoma hrabar”, ali iako na prvi pogled deluje da nema veze sa kraljevskom porodicom, istina je sasvim drugačija.

PRINC DŽORDŽ JE ARČI?

Januara 2019. godine britanski mediji objavili su da je tada petogodišnji princ Džordž prilikom šetnje sa svojom bakom Kerol Midlton naišao na jednu ženu koja je dala izjavu medijima o svom susretu s malim kraljevićem.

– Šetala sam psa, a tu je bila i policija koja me je upozorila da ne fotografišem nikoga iz kraljevske porodice. Onda je Džordž prišao i počeo da mazi mog psa. Počeli smo da pričamo, pa sam ga pitala kako se zove, iako naravno to znam. Na moje iznenađenje, rekao mi je da se zove Arči. Ne znam zašto je to rekao, ali deca generalno vole da izmišljaju sebi imena, meni je to slatko – rekla je tada žena.