svi-su-gledali-u-nju-ona-je-cerka-crnogorskog-doktora-i-unuka-jovovica-za-kog-se-vezuju-brojne-kontroverze

Mila Jovović nosila je sinoć na premijeri „Hellboy“ u Njujorku neobičnu haljinu, kreaciju dizajnerke i prijateljice Izabel Marant, preko koje je „stavila“ jarko zeleni mantil.

Nije baš da se dopadne svima, zar ne?

Ekscentrično izdanje Mile JovovićFoto: Profimedia

Ali je zato potpuno u njenom stilu. Mila koja se na crvenom tepihu ne viđa tako često kao ranije, uvek je dobrodošla na javnoj sceni.

Zvezda „Petog elementa“ i mama dve devojčice, dobro je poznato, uvek se izdvajala od ostalih. Što glumom što stilom, kao što je to bio i sinoć slučaj.

Zgodna mamaFoto: Profimedia

Mila koja uživa uz trećeg muža Pola Andersona (bila je u braku sa Likom Besonom i Šonom Endrusom) intrigirala je godinama zbog svog porekla.

Pretpostavljalo se da je ona iz Srbije, a onda se saznalo da je Mila zapravo ćerka crnogorskog lekara Bogdana Jovića koji je studije medicine završio u Ukrajini i ruske glumice Galine Loginove Jovović.

Simpatična brineta koja se rodila se u Kijevu praunuka je Bogića Camića Jovovića, barjaktara iz plemena Vasojevića i gardijskog oficira kralja Nikole I Petrovića (prema njegovoj supruzi Milici dobila je ime).

Njen deda Bogdan Jovović bio je komandant vojnog područja Priština, a onda vojni finansijski inspektor u vojnim područjima Skoplje i Sarajevo.

Radeći kao inspektor, deda Bogdan je otkrio proneveru zlata. Odbio je da optuži prijatelja za krađu, pa je zbog toga završio na Golom otoku. Međutim, uspeo je da pobegne prvo u Albaniju, pa u Sovjetski savez i na kraju u Kijev (postoje navodi da je on bio kriv za krađu).

Milu koja je pre odlaska na crveni tepih pozdravila fanove, nije zanimala medicina, a ni politika, već modeling kojim je počela da se bavi sa 18 godina i gluma. Uloga u „Petom elementu“ koji je režirao njen bivši muž Beson bila je prekretnica u njenoj karijeri i donela joj je svetsku popularnost.