svi-su-mislili-da-ce-bivsa-zena-sefa-amazona-razvodom-postati-najbogatija-zena-na-svetu-ali-ne-8211-njih-dve-su-bogatije

06.04.2019. 20:31

Mekenzi Bezos, bivša supruga osnivača kompanije Amazon.com i glavnog izvršnog direktora Džefa Bezosa, daće 75 odsto njenog udela u firmi i sva glasačka prava pomenutom milijarderu i bivšem mužu. Razvodom će postati treća najbogatija žena na planeti, a evo ko su dve žene koje su je u ovoj trci prešišale.

Džef i Mekenzi Bezos Foto: Profimedia

Mekenzi Bezos takođe će se odreći svih svojih interesa u listu “The Washington Post” i raketnoj kompaniji “Blue Origin”, što je objavila u četvrtak na Tviteru. Njoj tako ostaje udeo u vrednosti od oko 36 milijardi dolara po trenutnim tržišnim cenama. To znači da Mekenzi nakon razvoda od najbogatijeg čoveka sveta ipak neće postati najbogatija žena na svetu.

Džef i Mekenzi BezosFoto: Profimedia

Ali, ipak će se naći u prvih pet najbogatijih. Tačnije, prema predviđanju Forbsa, mogla bi da se nađe na trećem ili četvrtom mestu najbogatijih žena sveta.

Trenutna lista izgleda ovako, a zasad se čini da bi Mekenzi mogla da se smesti između Alis Volton i Žaklin Mars:

1. Fransoa Betankur Mejer – 52,9 milijardi dolara

2. Alis Volton – 45,4 milijarde dolara

3. Žaklin Mars – 25,9 milijardi dolara

4. Jang Hujan – 23,8 milijardi dolara

5. Suzan Klaten – 20,8 milijardi dolara

Najbogatija žena sveta trenutno je Francuskinja Fransoa Betankur Mejer, naslednica L’Oreala koja je nasledila milijarde nakon majčine smrti 2017. godine.

Druga na listi trenutno je Alis Volton, naslednica osnivača „Walmarta“, Sema Voltona.

Inače, Bezos i Mekenzi razveli su se nakon 25 godina braka. Par je početkom godine zajedničkim saopštenjem objavio da dalje nastavljaju kao prijatelji i da se razvode sporazumno. Osim što bili bračni partneri, Džef i Mekenzi su i radili zajedno.

Braku je presudila Džefova ljubavna veza s Loren Sančez, 49-godišnjom TV voditeljkom koja je navodno tek sad podnela zahtev za razvod svog braka.