tehnicka-skola-realizuje-obuku-za-cnc-operatere

Od sredine septembra, u Tehničkoj školi “15.maj” u Prokuplju počeće zajednički projekat nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ministarstva omladine i sporta, Grada Prokuplja i šest firmi u okviru koga će 12 kandidata sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje završiti obuku za CNC operatere. Vrednost projekta koji će trajati 2, 5 meseca je 133.000 evra, od kojih će polovinu obezbediti Grad Prokuplje i kompanije koje učestvuju u realizaciju.

Tehnička škola „15.maj“, arhiva lj.m.

Prema rečima nadležnih, konkurs za prijem kandidata je otvoren do 8. septembra, a mogu se prijaviti nezaposlena lica evidencije NSZ sa teritorije Topličkog okruga starosti od 18 do 35 godina sa završenim srednjim obrazovanjem tehničkog smera.

Obuka će trajati do početka decembra a uključiće i radne subote. Osim u školi, polaznici će praktičan deo obuke učiti i u firmama koje su potpisnice projketa, Gama konsalting, Exit, TZR Recycling industry, ČIP, Metalurg i Amtools – kaže direktorka Tehničke škole Biljana Milenković.

Ističe da nakon završene obuke, polaznici polažu završni ispit i dobijaju sertifikate a samim tim i mogućnost posla u nekoj od pomenutih firmi.

Projekat koji se sprovodi u okviru Nemačke razvojne saradnje “Podsticanje zapošljavanja mladih” realizuje GIZ i Ministarstva omladine i sporta u saradnji sa javno privatnim partnerstvom.

Iz gradske uprave u Prokuplju pozivaju kandidate da se prijave u što većem broju kako bi se odabrali najbolji, koji će prekvalifikacijom steći neophodna znanja za novim profesionalnim izazovima.