tog-dana-sklopili-su-vazan-pakt-svi-su-gledali-u-haljinu-amal-kluni-zbog-koje-se-zarumeneo-i-princ-carls-ali-ovo-je-pravi-razlog-njene-posete-palati

19.03.2019. 13:35

Nagrada Amal Kluni slaviće dostignuća mladih žena, a sve je ugovoreno prošle nedelje kada su Klunijevi bili u poseti Bakingemskoj palati.

Amal i Džoržd Kluni u poseti kod princa Čarlsa Foto: Profimedia

Svi svetski mediji preneli su detalje posete Amal i Džordža Klunija Bakingemskoj palati. Pisalo se o bajkovitoj haljini staroj 12 godina i rumenim obrazima princa Čarlsa, ali najvažniji detalj je otkriven tek sad. I jako će vam se dopasti.

Amal i Džordž KluniFoto: Profimedia

Slavna advokatica za ljudska prava i njen suprug, holivudski glumac, jako su bliski sa kraljevskom porodicom. Prošle godine su prisustvovali venčanju Megan Markl i princa Harija, pa su onda zajedno otišli na odmor i kako mediji navode, kada se kraljevska beba rodi, Amal će priskočiti u pomoć oko čuvanja bebe. Ipak, ispostavilo se da je Amalino prisustvo na večeri imalo potpuno drugačiju pozadinu.

Uspešna advokatica se udružila sa dobrotvornom fondacijom princa Čarlsa kako bi pokrenuli novu, važnu nagradu koja će nositi ime Amal Kluni i za cilj imati osnaživanje inspirativnih, mladih žena širom sveta.

Nagrada Amal Kluni će prvi put biti dodeljena 2020. godine, a dobrotvorna organizacija princa Čarlsa već traži kandidatkinje starosti od 11 do 30 godina koje su angažovane u izbegličkim kampovima, obnovi porušenih ratnih zona i tako dalje.

– Počastvovana sam što me je princ Čarls pozvao da učestvujem u ovoj globalnoj inicijativi koja slavi mlade žene koje prave promene u svojoj zajednici i u svetu. Velika je privilegija imati ulogu u ovakvom projektu koji podiže svest o mladim ženama koje imaju potencijal da postanu lideri našeg sveta – rekla je Amal.

(marieclaire.com)