U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

    ŽITORAĐA- FK Žitorađa ovog proleća igra dosta dobro a da li će ostati u Zoni ne zavisi samo od ovog kluba, bez obzira na plasman na kraju prvenstva u Zoni Zapad. Naime, od sledeće sezone menja se sistem takmičenja. Formira se Zona Jug koju će činiti klubovi iz Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga, i jedan klub sa Kosova i Metohije. Liga će imati 16 klubova.

    Što se tiče topličkih klubova u Zoni Zapad-Kosanice, Topličanina, Jastrepca i Žitorađe situacija je sledeća. Ukoliko se Topličanin ili eventualno Kosanica plasiraju u Srpsku ligu onda Žitorađa da bi igrala sledeće sezone u Zoni Jug dovoljno je samo da na kraju prvenstva ne bude poslednja. Međutim, ukoliko u Zoni Zapad Rembas osvoji prvenstvo i plasira se u Srpsku ligu onda Žitorađa ispada u niži rang bez obzira na ovogodišnji plasman u Zoni Zapad.

    Sportski direktor Žitorađe Srđan Krstić potvrđuje ove činjenice i kaže da očekuje da će Žitorađa i sledeće sezone biti zonaš. Dodaje da će i u novoformiranoj Zoni Jug toplički klubovi voditi glavnu reč.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465886