tvrdili-su-da-necu-moci-da-imam-decu-a-onda-mi-je-mama-rekla-recenicu-koja-je-sve-promenila-devet-meseci-kasnije-rodila-se-moja-cerka-8211-i-svi-su-sokirani

Trejsi (31) otkrila je da boluje od ovog sindroma kada je imala 15 godina, a skener je pokazao da nema matericu, ali da ima funkcionalne jajnike i jajovode. Ova deformacija utiče na jednu od 5.000 žena i neizlečiva je, a značila je i da se ova mlada dama nikada neće moći da rodi dete.

Najveća podrška u ovakvim trenucima za Trejsi je bila njena majka Majls, koja je ujedno rekla ćerki da će uraditi sve što može da joj pomogne i usreći je. „Bilo mi je strašno da saznam da Trejsi ne može da ima decu“, izjavila je Majls.

„Dijagnoza mi je okrenula ceo život naglavačke. Bila sam strašno pogođena time da nikad neću zatrudneti i imati vlastito dete, jer sam to oduvek želela. Odmah nakon što smo saznali dijagnozu, mama je ponudila da učini sve što je mogla da pomogne. Znala sam da je mislila na to da će pristati da mi bude surogat majka“, započela je svoju priču Trejsi, koja je rešila da život svakako posveti mališanima – jer radi kao vaspitačica u vrtiću.

Ona godinama nije razmatrala ovu majčinu ponudu, ali je počela ozbiljnije da razmišlja o njoj kada se 2016. verila i počela sa svojim izabranikom Adamom da planira potomstvo.

„Tokom godina spominjale smo to u prolazu, ali nikad nismo razgovarale o tačnom planu i kako i kad bi to trebalo da se dogodi. Sve se uozbiljilo kada smo Adam i ja počeli da razmišljamo o proširenju porodice“, istakla je Trejsi i rekla da su u početku mislili da iskoriste agenciju za surogat majčinstvo, ali da su ubrzo to odbacili zbog scpecifičnih zakona.

„Naime, zakon surogat majci i njenom suprugu nakon rođenja deteta daje sva roditeljska prava, a to je bio preveliki rizik za nas“, objasnila je ova dama, pa otkrila da se tada obratila majci za pomoć.

Gospođa Ema Majls je prihvatila, a njena materica je bila dovoljno zdrava da bi mogla da iznese trudnoće, a beba je nastala veštačkom oplodnjom iz jajnih stanica njene ćerke.

Starije majke suočavaju se s većim rizikom od pobačaja i preeklampsije – komplikacije koja se može pokazati smrtonosnom i za ženu i za bebu, ali je Ema ipak odlučila da po svaku cenu pomogne svojoj ćerki da živa u majčinstvu.

Srećom – sve se dobro završilo, a 16. januara Ema je carskim rezom na svet donela devojčicu Eviju.

„Moja privrženost Eviji je jednaka privrženosti bilo koje druge bake svojoj unuci. Trejsi je moja ćerka i učinila sam sve što sam mogla kako bi moja ćerka postala majka. Sad mi je drago što sam se vratila na posao i svom životu. Ali, ako ikad požele malog brata ili sestru za Eviju, bila bih u stanju da sve ponovo prođem“, istakla je ova žena. „Svako razočaranje i suza su bili vredni ovog čuda koje mi je moja moja majka omogućila. Tako sam zahvalna mami za njen neverovatni dar.  I Adam i ja smo bili uz moju mamu tokom porođaja. To je bio neverovatno emocionalni trenutak. Adam je vidio Eviju kako dolazi na svet preko odraza na lampama na hirurgiji, a ja sam samo čekala da čujem taj krik i da počnem da plačem od sreće“, prisetila se Trejsi.

Ona se udala za Adama dve nedelje nakon rođenja ćerkice, a par upravo prolazi kroz zakonski proces njenog službenog usvajanja, prenosi „Dejli Mejl“.