U AUTOBUSU PRONAĐENE SILNE DRAGOCENOSTI

U AUTOBUSU PRONAĐENE SILNE DRAGOCENOSTI

Kontrolom autobusa kosovskih registarskih oznaka koji je saobrađao na relaciji Priština- Nemačka, carinici su kontolom prtljaga  pronašli dragocenosti odnosno nakit i kolekciju skupih ručnih satova. Kako je objavila Uprava carina prekršaj je otkriven u sredu uveče oko 21 sat kada je autobus iz pravca Kosmeta stigao na administrativni prelaz a putnici iz autobus su saopštili da nemaju ništa da prijave za carinu.

-Usledio je detaljan pregled prtljaga i tom prilikom je među ostalim koferima i torbama putnika pronađena jedna, u kojoj se nalazila prava kolekcija različitih ručnih i džepnih satova, zlatnih i srebrnih medalja, starog novca, upaljača i nakita ukrašenog dijamantima i smaragdima-navode iz Uprave Carina.

U torbi za koju se kao vlasnik javio pedesetdevetogodišnji hrvatski državljanin, albanskog porekla, pronađena su 32 džepna i ručna časovnika robnih marki "ebel", "darvil", "citizen", "omega", "polar" i "garmin", među kojima su najstariji primerci iz 1853. i 1911. godine. U torbi su pronađeni i  dijamantska narukvica, tri prstena i jedan privezak od belog zlata ukrašeni dijamantima i smaragdima, 22 zlatne i srebrne medalje, 27 nemačkih, britanskih, turskih i brazilskih starih papirnih novčanica iz različitih perioda, osam upaljača "dipon", "kartije", "rotšild" i drugih poznatih brendova, kao i nekoliko ogrlica od ćilibara i drugih minerala i srebrnih dugmadi za košulju.

Putnik koji je pokušao da prokrijumčari dragocenosti pravdao se da nije znao da  ih mora prijaviti carini  kao i da je većinu drgaocenosti kupio jeftino u Prizrenu a deo njih poneo sa sobom prethodno iz Praga gde poseduje zlatarsku radnju .

Uprava carina


Share Tweet Send
0 Komentara
Učitavanje...