U kategoriji Blace, Društvo, Poslednje Vesti.

  BLACE- Crveni krst Blace u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Raka Drainac“ i Predškolskom ustanovom “Naša radost” Blace,  obeležio je danas u Narodnoj biblioteci  u Blacu Svetski dan Crvenog krsta.

  Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj, i „Nedelja Crvenog krsta“, koja se obeležava od 08. do 15. maja, obeleženi su temom koja je opredelila Međunarodna federacija društva Crvenog krsta i Crvenog polumeseca a to je „ Ljubav“.

  Sekretar Crvenog krsta Blace, Dragiša Gočmanac ističe da će Crveni krst Blace u nedelji Crvenog krsta realizovati niz aktivnosti a ovo je samo prva u nizu.

  Tim povodom blački predškolci su u Narodnoj biblioteci“ Raka Drainac“ u Blacu, prisustvovali prezentaciji koju je za ovu priliku priredio Crveni krst Blace.

  Njima se najpre obratio sekretar Crvenog krsta Blace Dragiša Gočmanac, a potom su u okviru prezentacije imali priliku da saznaju nešto više o Andriju Dinanu, osnivaču Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

  Predškolci  koji su prisustvovali današnjoj prezentaciji pomno su pratili celu priču aktivno su učestvovali u današnjem radu želeći da saznaju nešto više o ovoj temi, a predavač je bio i Ilija Radulović iz Crvenog krsta Blace.

  Tradicionalno po završetku prezentacije predškolci su dobili slatko posluženje, dar Narodne biblioteke “Raka Drainac” Blace.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465862