U Nišu obeležen Dan 3. brigade kopnene vojske Srbije: Zahvalnica Udruženju Gvozdeni puk-Igrište

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  NIŠ- Dan 3. brigade kopnene Vojske Srbije, koja baštini tradiciju Gvozdenog puka, obeležen je u kasarni “Knjaz Mihailo” u Nišu svečanim defileom i prikazom dela opreme i sredstava koja su u upotrebi u toj jedinici. Na poziv komandanta 3. brigade kopnene vojske brigadnog generala Slađana Stamenkovića svečanosti su prisustvovali i predstavnici Udruženja Gvozdeni puk -Igrište, na čiju inicijativu i zalaganje je u ovom selu podignut prvi spomenik Gvozdenom puku.

  Ovom prilikom brigadni general Stamenković je uručio Zahvalnicu Udruženju Gvozdeni puk- Igrište za doprinos negovanju i razvijanju patriotizma, rodoljublja, slobodarskog duha srpskog naroda i tradicija slavne srpske vojske. Zahvalnicu je u ime Udruženja primio Radosav Rade Petrović.

  -3. brigada kopnene vojske nas je zvanično pozvala da prisustvujemo obeležavanju Dana ove jedinice. Prisustvovali su komandant Kopnene vojske general -potpukovnik Milosav Simović, vladika Arsenije i drugi brojni gosti. Nama je komandant 3. brigade Slađan Stamenković ukazao veliku čast postavivši nas u prvi red pored najvažnijih zvanica. Imao sam veliku čast da u ime Udruženja Gvozdwbu ouk-Igrušte primim priznanje-kaže Petrović.

  Pročitajte i…  Savić drugi!

  Inače, Treća brigada Kopnene vojske nastavlja tradiciju Drugog pešadijskog puka “Knjaz Mihailo”, zbog junaštva nazvanog “Gvozdeni puk”, a Dan brigade obeležava se 7. oktobra, upravo na dan kada je u Prvom balkanskom ratu Gvozdeni puk krenuo u rat. Svečanosti su prisustvovali komandant Kopnene vojske general potpukovnik Milosav Simović, komandanti jedinica iz sastava Kopnene vojske i Garnizona Niš, predstavnici lokalnih samouprava gradova i okruga južne Srbije, predstavnici verskih zajednica, boračkih i drugih udruženja.

  Povodom Dana brigade najzaslužnijima su uručena priznanja.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=472905


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...