U Prokuplje došli Turci

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Gradonačelnik turskog grada Serdivana, Jusuf Alemdar, sa saradnicima, boravi ovih dana u Prokuplju. Danas je u Gradskoj kući priređen prijem za goste iz Turske, nakon čega je održan sastanak, na kome je bilo reči o budućoj saradnji Prokuplja i Serdivana.
  Pozdravaljajući prisutne, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović istakao je da je ova poseta od velikog značaja za naš grad.


  -Današnji sastanak je samo početak uspostavljanja saradnje sa predstavnicima turskog grada Serdivana, a u narednom periodu nameravamo da tu saradnju ostvarimo na svim poljima. Obostrani cilj je da unapređujemo prijateljske odnose i saradnju, da predstavimo naše istorijske, kulturne i privredne sadržaje i ponudimo investitorima neku od pogodnih lokacija za poslovna ulaganja, istakao je gradonačelnik Simonović.
  Prema njegovim rečima, predstavnici dva grada, vodili su konstruktivne razgovore i usaglasili se oko teksta Memoranduma o razumevanju i saradnji, koji će biti potpisan početkom naredne godine, kada delegacija Grada Prokuplja poseti Serdivan.

  Pročitajte i…  Niske temperature i velika vlažnost vazduha ne pogoduju srčanim bolesnicima i astmatičarima


  Gradonačelnik Serdivana, Jusuf Alemdar, izrazio je zadovoljstvo zbog početka prijateljskih odnosa sa rukovodstvom Prokuplja i dodao da će učiniti napor da pomogne privredni razvoj našeg grada.

  -Namera nam je da što pre krenemo u realizaciju naših ideja, a to znači da već imamo u planu dve-tri firme koje bi ovde mogle da posluju. Turska je poslednjih 15 godina izuzetno napredovala u tom smislu, a naša želja je da pomognemo i vašem gradu da napreduje, kazao je gradonačelnik Serdivana.
  Za goste iz Turske, održana je prezentacija na temu „Zašto investirati u Prokuplje“, tokom koje je član Gradskog veća, Maja Bašić, predstavila sve potencijale sa kojima grad raspolaže. Istaknuto je da je Prokuplje izuzetno pogodno mesto za poslovna ulaganja jer je obezbedilo više pogodnih lokacija za otvaranje proizvodnih pogona.
  -Prokuplje je atraktivna lokacija za investiciona ulaganja, zaključila je član Gradskog veća Maja Bašić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=475545


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...