U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

    PROKUPLJE- Prezentacijom aktivnosti i pokaznim vežbama u centru grada, u Prokuplju je danas obeležen Svetski dan Crvenog krsta, 8. maj.
    -Svetski dan Crvenog krsta obeležava se na dan kada je rođen Anri Dinan, osnivač jednog od najmasovnijih i najstarijih humanitarnih pokreta. Obeležavanjem ovog datuma, počele su aktivnosti kojima ćemo obeležiti Nedelju Crvenog krsta, od 8. do 15. maja. Ovo je prilika da naši volonteri pokažu šta su sve radili tokom cele godine i da građani vide da se Crveni krst ne bavi samo podelom paketa, već da radi na promociji i drugih humanih vrednosti, istakao je sekretar Crvenog krsta u Prokuplju Dragan Subotić.

    Volonteri su na nekoliko štandova predstavili programe koje su realizovali putem brojnih akcija i radionica, sa ciljem da promovišu rad ove humanitarne organizacije, ali i da skrenu pažnju na značaj edukacije koju sprovode u prokupačkim školama.
    -Naši volonteri predstavili su svoje programe na pet štandova, tako da su građani imali priliku da putem pokaznih vežbi najverodostojnije vide njihove aktivnosti. Prikazani su programi prve pomoći i realistički prikaz stanja i oboljenja, dobrovoljno davalaštvo krvi, dok je na trećem štandu predstavljena difuzija, odnosno, upoznavanje sa nastankom i radom ove organizacije. Pored navedenih programa, promovisane su humane vrednosti, borba protiv trgovine ljudima i zajednički program za inkluziju, kazala je Irena Antonijević, saradnik za programske aktivnosti Crvenog krsta u Prokuplju.

    Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465775