U kategoriji Politika, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Na današnjoj sednici Skupštine Grada Prokuplja jedna od najvažnijih tačaka je bila Izveštaj o izvršenju budžeta Grada Prokuplja za šestomesečni period, za koju je glasalo 34 odbornika.

  Kako je istakao član Gradskog veća, Saša Stošić, domaćinskim poslovanjem i uštedama ostvaren je višak u budžetu, što je omogućilo veća izdvajanja za decu i omladinu, kao i za rešavanje infrastrukturnih problema. Ove godine 180 učenika poslato je na besplatno letovanje, što je duplo više nego prethodne godine, a iz gradskog budžeta izdvojena su i sredstva za nabavku udžbenike za prvi razred. Tako će svi đaci prvaci od Grada Prokuplja dobiti knjige, ranac i potreban pribor za polazak u školu.

  Prema rečima gradonačelnika Prokuplja, Aleksandra Simonovića, u ovoj godini ostvaren je realan suficit u iznosu od 73 miliona, višak sredstava u 2018. godini bio je 343 miliona dinara, tako da u ovom trenutku Grad Prokuplje raspolaže sa oko 400 miliona dinara.

  Pročitajte i…  Obaveštenje o isplati redovne novčane naknade za jul 2019. godine i privremene novčane naknade za KiM za jul 2019. godine

  -Želim da istaknem da ćemo znatna sredstva uložiti u poljoprivredu, a to nam ovakvo stanje u gradskoj kasi i omogućava. Na sastanku, kojem je prisustvovao naš narodni poslanik Darko Laketić, razgovarali smo sa poljoprivrednim proizvođačima, posebno onima koji se bave proizvodnjom višnje i obavestili ih da je lokalna samouprava spremna da pomogne izgradnju hladnjače u koju bi uložila milion evra, izjavio je gradonačelnik Simonović. Prema njegovim rečima, poljoprivredni proizvođači treba se udruže i formiraju jedno snažno Udruženje, da prikupe određena sredstva, a deo sredstava, pored milion evra iz gradskog budžeta, daće i Ministarstvo poljoprivrede.

  Gradonačelnik Simonović je rekao da bi hladnjača bila izgrađena na prostoru Industrijske zone „Hisar“ i da će time biti trajno rešen problem poljoprivrednih proizvođača sa ovog područja.
  -Još jednom apelujem na poljoprivredne proizvođače da se zainteresuju za program podrške i subvencija, da pripreme potrebnu dokumentaciju uz pomoć Odeljenja za poljoprivredu Grada Prokuplja i Poljoprivredno stručne službe i da konkurišemo, jer 20 miliona koja smo opredelili za selo i poljoprivredne proizvođače, želimo i da utrošimo, istakao je gradonačelnik Prokuplja.

  Pročitajte i…  Obaveštenje o mestima za besplatno parkiranje za vreme manifestacije Dani šljive

  Na današnjoj sednici, gradski odbornici dali su saglasnost na Nacrt Plana podele Turističko-sportske organizacije Prokuplje, kao i na Nacrt Odluke o osnivanju Turističke organizacije grada Prokuplja. Izdvajanjem uz osnivanje, osniva se nova ustanova „Turistička organizacija Grada Prokuplja“. Cilj ove statusne promene je efikasnije poslovanje funkcionalno različitih oblasti, turizma i sporta.

  Skupština je donela i Odluku o pokretanju postupka javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za realizaciju projekta poveravanja obavljanja komunalne delatnosti gradsko-prigradskog prevoza putnika na teritoriji Grada Prokuplja. Usvojen je i Predlog Odluka o pristupanju pribavljanja nepokretnosti neposrednom pogodbom, kao i Predlog Odluke o predlogu Vladi Republike Srbije za prenos prava javne svojine građevinskog zemljišta iz javne svojine Republike Srbije u javnu svojinu Grada Prokuplja.

  Pročitajte i…  Zdravstveni radnici obišli stare i bolesne u selima Rašica i Muzaće

  U nastavku sednice usvojeni su programi rada Doma kulture, Kulturno-obrazovnog centra „Toplica“, Istorijskog arhiva „Toplice“, Narodnog muzeja i Narodne biblioteke.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470680