U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- U školu u Tovrljanu, koja radi kao izdvojeno odeljenje OŠ “Svetislav Mirković Nenad” iz Male Plane, u novoj školskoj godini nastavu od prvog do četvrtog razreda pohađa sedam đaka. U odnosu na prošlu godinu, kada je škola imala pet učenika, broj školaraca sada je veći.
  Ova škola, koja je bila zatvorena više od 20 godina, sa radom je ponovo počela 2015. godine, i imala je tri učenika.

  Učitelj Marko Čikarić kaže da se broj učenika iz godine u godinu povećavao, bez obzira na to što je Tovrljane jedno od najudaljeniji sela na teritoriji Prokuplja.
  -Da je pre četiri godine lokalna samouprava otvaranjem ovog izdvojenog odeljenja uradila pravu stvar, najbolje znaju meštani čija deca ovde pohađaju nastavu. Interesantno je to što se broj đaka iz godine u godinu povećavao i što nastavu ovde pogađaju deca ne samo iz Tovrljana, nego i iz okolnih sela, kazao je on.
  Šta ovo istureno odeljenje znači, najbolje znaju porodice Bojovića iz Tovrljana, Mijatovića iz Arbanaške, Novovića i Jovičića iz Trnovog Laza, Konotarevića iz Bresnika.
  -Lokalna samouprava nam je dosta pomogla, kad je opremanje učionice u pitanju, kao i uređenje školskog dvorišta. Pored toga, u pomoć nam je pritekla i Kompanija “Leoni”, ali i meštani Tovrljana i nekadašnji stanovnici ovog sela koji žive u pojedinim gradovima u Srbiji i inostranstvu, zaključio je učitelj Marko Čikarić.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471312