u-„sluskinjinoj-prici“-igra-i-jedna-srpkinja:-za-ninu-ce-uskoro-cuti-ceo-svet,-a-evo-kako-izgleda-kad-ne-nosi-kostim

25.07.2019. 17:20

Jedna od verovatno najboljih serija koje se ovih sezona gledaju svakako je „Sluškinjina priča“, mučna i potresna priča o konačnom rađanju otpora prema mizoginom režimu. A garantovano niste znali da u seriji glumi i jedna Srpkinja.

Nina Kiri Foto: youtube

U prvoj i drugoj sezoni serije „Sluškinjina priča“ sigurno ste zapazili buntovnu Almu Ofrobert, ali sigurno vam nije zapalo za oko to da je u pitanju Srpkinja. Njen lik, naime, tumači Nina Kiri (26).

Nina je rođena u Beogradu, ali je odrasla u Vankuveru. U Kanadi je i započela svoje prve korake u glumi – prvo u školskom pozorištu, a onda je 2007. godine počela i da se profesionalno pojavljuje pred kamerama.

Prva Ninina uloga bila je u filmu emitovanom na Dizni kanalu „Geek Charming“, gde se pojavila 2011. godine. Potom je 2016. godine usledila saradnja sa Sanjom Živković, takođe Srpkinjom koja živi u Kanadi i njih dve radile su na kratkom filmu „Cleo“.

Potom su usledile uloge u horor ostvarenjima „Let her out“, „The haunted house on Kirby road“ i „The Heretics“. Ta poslednja uloga u „The Heretics“ donela joj je nagradu za najbolju glumicu na „Buffalo Dreams“ filmskom festivalu.

Popularnost mlade glumice eksplodirala je pojavljivanjem u seriji „Sluškinjina priča“, pa se očekuje da posle ovoga Nina nastavi da niže uspehe.