u-srecnim-ljudima-borila-se-sa-scepanom-i-poparom:-u-braku-je-sa-cuvenim-glumcem,-a-sada-i-njenu-decu-gledate-na-malim-ekranima

Poznato glumačko ime je godinama u braku sa naćšim istaknutim glumcem, a sada se i njihovi naslednici bave istom profesijom.

Aniku koja se kao pravedan član žirija borila sa “pristrasnim” Šćepanom Šćekićem (Danilo Lazović) i ekscentričnim Poparom (

Zoran Rankić) igrala je Svjetlana Knežević, srpska i nekadašnja jugoslovenska filmska i pozorišna glumica. Jedna od najlepših žena na ovim prostorima.

Rođena je u Zagrebu, a od 1970. kako piše u zvaničnim navodima, u svetu je profesionalnog filma. Svjetlanu smo pored “Srećnih ljudi” gledali u serijama “Glrom u jagode”, “Sivi dom”, u filmovima “Siranov dug”, “Vrteška”, a zatim i u novijm ostvarenjima naše televizijske i filmske produkcije “Lisice”, “Stižu dolari”, “Selo gori, a baba se češlja”.

Mihailo Miša JanketićFoto: Oliver Bunić / RAS Srbija

Glumica je od najranije mladosti u vezi sa Mihailom Mišom Janketićem, dobitnikom Dobričinog prstena, četiri Sterijine nagrade,

nagrade Pavle Vuisić, Nušićeva nagrade za životno delo…

Janketićeve uloge smatraju se kultnim, a ovaj put ćemo pomenuti Rodiona Romanovića Raskoljnikova iz “Zločina i kazne”, Radovana Dragovića iz serije “Dimitrije Tucović” u kojoj je igrala i Svjetlana, Baneta iz filma “Želja zvani tramvaj”, Gavrila Gavrilovića iz “Porodičnog blaga”.

Marko JanketićFoto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Svjetlana i Miša imaju četvoro dece, Radomira koji je policajac, balerinu Ivu koja je u braku sa bivšim vaterpolistom Aleksandrom Ćirićem i Milicu i Marka koji su glumci.

Milica JanketićFoto: RAS Srbija

Marko je igrao u “Šišanju”, “Ubicama moga oca”, “Prvacima sveta”. Njegova sestra Milica je, takođe, glumila u hit seriji “Ubice mog oca”, a veoma je aktivna u pozorištu.

Ima dara i za mjuzikl što se videlo u predstavi “Glavo luda”.