U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Iako će manifestacija „Dani evropske baštine 2019“, biti održana krajem septembra, Narodni muzej Toplice se već ovih dana priprema za učešće u ovom važnom i značajnom projektu. Ovogodišnja tema je „Umetnost i zabava-nasleđe u fokusu“.

  U Muzeju ističu, da će ovom temom biti obuhvaćeni različiti aspekti nasleđa posvećeni umetnosti i zabavi, koji nam omogućavaju da uživamo u kulturnim sadržajima, pobegnemo iz svakodnevnog života i probudimo u sebi stvaraoce, zaštitnike nasleđa i poznavaoce umetnosti.

  -Ove godine je cilj da se istraže svi aspekti nasleđa, materijalnog i nematerijalnog, koji su povezani sa zabavom. To je izuzetno široka tema koja pokriva vizuelne umetnosti, bioskop, cirkus, sajmove, ples, proslave, festivale, igre, čitanje, muziku, fotografiju, radio, televiziju, pozorište, turizam i sport. Ideja je da se građanima omogući da posete i istraže nasleđe koncertnih dvorana, pozorišta, bioskopa, da nauče sve o kostimima, instrumentima i predmetima, koji čine deo istorijskog ili živog nasleđa, rekla je koordinator manifestacije „Dani evropske baštine“ u Prokuplju Marijana Ostojić.

  Pročitajte i…  Sve za zdravlje

  Direktor Narodnog muzeja Toplice Darko Žarić je naglasio da se ustanova na čijem se čelu nalazi, sa velikim zadovoljstvom pridružila ovoj manifestaciji i da će i ovaj put za svoje posetioce pripremiti bogat i raznovrstan program, kakav je bio i ranijih godina.

  -Želimo da nastavimo saradnju sa kulturno-obrazovnim institucijama Grada Prokuplja i ovim putem pozivamo sve koji žele da se uključe u obeležavanje jedne od najdugotrajnijih i najmasovnijih evropskih manifestacija, koje promovišu kulturno nasleđe, da nam se jave najkasnije do 15. septembra. Zainteresovani mogu učestvovati tako što će organizovati različita predavanja, tribine, književne i muzičko-poetske večeri ili javne časove, naglasio je Žarić i još jednom pozvao svoje sugrađane da učestvuju i u organizovanju i pripremi izložbe starih igračaka, tako što će u Muzej doneti svoje omiljene plišane i gumene lutke, društvene igre, značke, salvete, bedževe, hemijske olovke sa obeležjima grada Prokuplja.

  Pročitajte i…  Oni će pevati prvog dana na Danima šljive!

  Obilazak stalnih postavki u okviru manifestacije „Dani evropske baštine“ i ove godine biće slobodan za sve posetioce.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=470648