U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Organizovanjem šahovskog turnira, započele su svečanosti posvećene obeležavanju Dana Tehničke škole ”15. maj”.
  Rukovodilac šahovske sekcije u Školi, prof. Dragan Jovanović, izjavio je da je interesovanje učenika i učenica za učešće na turniru, kao i prethodnih godina, veliko.

  -Svi koji su učestvovali na takmičenju su pobednici, iz razloga što su pokazali izuzetno znanje, kad je šah u pitanju, rekao je on.
  Direktorka Škole, Biljana Milenković, kaže da će tokom naredne nedelje biti organizovane brojne manifestacije povodom Dana škole.
  -Centralna manifestacija, pod nazivom “Otvorena vrata”, održaće se 15. maja, kada će se učenici završnih razreda osnovnih škola i njihovi roditelji, kao i građani Prokuplja, upoznati sa obrazovnim profilima, rekla je ona i dodala da ove godine Tehnička škola obeležava 55 godina postojanja i rada.
  Ona je naglasila da je u Školi u toku i otvaranje Regionalnog treninga za obuku operatera i programera na “CNC” mašinama za mlade od 18 do 35 godina starosti.
  -U školskoj 2019/2020, u četiri obrazovna profila, mašinstvo i obrada metala, elektrotehnika, saobraćaj, tekstilstvo i kožarstvo u četvorogodišnjem i trogodišnjem trajanju moći će da se upiše 180 učenika, rekla je Milenković i dodala da su, uz pomoć resornog Ministarstva i lokalne samouprave, uslovi boravka i rada učenika i profesora iz godine u godinu sve bolji.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=465782