U toku obuka krojenja i šivenja za lica sa invaliditetom

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Kulturno obrazovni centar „Toplica“ iz Prokuplja, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i Agencijom za obrazovanje iz Čačka, organizuje obuku krojenja i šivenja za lica sa invaliditetom.

  Radi se o stručnoj obuci pet lica koja se kao nezaposlena nalaze na evidenciji prokupačke Nacionalne službe za zapošljavanje.

  Sredstva za realizaciju ove obuke, obezbedila je Nacionalna služba kroz program „Usluge obrazovanja i profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom“.

  Obuka je počela 21. oktobra i trajaće do kraja januara naredne 2020. godine.

  Tokom obuke, koju vodi diplomirani tekstilni inženjer Suzana Koprivica, polaznici će imati 250 časova praktične i teoretske nastave.

  -Na kraju će se izvršiti provera znanja polaznika, kako bi oni dobili sertifikat o stručnoj osposobljenosti za krojenje i šivenje odevnih predmeta, koji će im omogućiti da lakše nađu zaposlenje, kazala je direktorka KOC-a Ljiljana Krasić.

  Pročitajte i…  Potpisani ugovori sa 19 žena o dodeli besplatnih plastenika

  Ona je podvukla da se na ovaj način osposobljeni, budući krojači mogu angažovati u konfekcijskim preduzećima, ali mogu i samostalno da obavljaju ovu delatnost.

  -Oko 200 ljudi godišnje prođe kroz naše stručne obuke za različita zanimanja i bude osposobljeno da u svojoj struci traži i nađe zaposlenje, kazala je direktorka Krasić.

  Takođe je podvukla da se zbog kvaliteta obuke, u nekim slučajevima formiraju manje grupe polaznika, poput ove, kako bi svako lice na najbolji način usvojilo znanje i tehniku rada.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473675


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...