ucenica-prokupacke-gimnazije-treca-na-republickom-takmicenju-u-trsicu

U konkurenciji 108 učenika iz cele Srbije, na Republickom takmičenjeu iz srpskog jezika i jezičke kulture koje je tokom vikenda održano u Tršiću, učenica drugog razreda prokupačke Gimnazije Sara Radosavljević osvojila je treće mesto. Od učenika ove škole, pravo da se takmiče sa svojim vršnjacima stekli su i Milica Radovanović i Bojan Lukić, učenici prvog razreda.

Sara Radosavljević sa profesorkom Marijom Todorović

Pofesor srpskog jezika u Gimnaziji, Marija Todorović koja je i pripremala đake za ovo prestižno takmičenje, kaže da je ovo veliki uspeh ne samo za školu, već i za grad Prokuplje pa i čitav Toplički okrug.

Sara je jedina nagrađena učenica u čitavom Topličkom okrugu, koja je dobila jednu od prve tri nagrade na ovom velikom i najznačajnijem takmičenju srednjih škola u Srbiji. Test i pitanja koji su đaci radili ove godine bio je nešto teži i smatram da je ovo značajan uspeh. Radi se o vrednim i pametnim đacima iza kojih stoji veliki trud i upornost da stignu do ovog takmičenja, pa se nadam da će tek osvajati nagrade i priznanja u narednom period – rekla je Todorović.

Ona ističe da su za plasman na Republičkom takmičenju srednjih škola Srbije koje se održava u Tršiću, predhodno đaci prošli Opštinska, a zatim i Okružna takmičenja, te da put do uspeha nije bio ni malo lak.

Učenice iz Prokuplja na takmičenju u Tršiću

Inače, sa juga Srbije, zapažene rezultate na Republičkom takmičnju iz srpskog jezik i jezičke kulture postigli su i učenik prvog razreda leskovačke Gimnazije Dimitrije Đorđević koji je osvojio treće, Jelena Milić iz Gimnazije „Bora Stanković“ iz Niša koja je na takmičenu trećeg razreda osvojila drugo i u konkurenciji četvrtog razreda, treće mesto je osvojio Aleksandar Radovanović, učenik Ekonomske škole „Đuka Dinić“ iz Leskovca.