Učenici iz Kuršumlije, Bojnika, Niša i Leskovca najbolji na takmičenju u preduzetničkim veštinama

  U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Ideja o plasiranju koncepta “escape room” u domaće hotele odnosno uređivanje hotelskih soba u stilu interaktivnih igara, osvojila je prvo mesto na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u preduzetničkim veštinama „Poslovni izazov” održanom u sredu u Leskovcu.

  Pobedu je odneo tim koga su činili učenici Tehničke škole u Bojniku, Gimnazije “9. maj” u Nišu, Ekonomsko-tehničke škole u Kuršumliji i Tehničke škole “Rade Metalac” u Leskovcu.

  Takmičenje je okupilo 130 učenika iz 30 srednjih škola iz jugoistočne Srbije, i to: Aleksinca, Babušnice, Bojnika, Bujanovca, Kuršumlije, Leskovca, Medveđe, Niša, Pirota, Prokuplja, Svrljiga, Vladičinog Hana, Vlasotinca, Vranja i Žitorađe. Petočlani timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola dobili su zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koji će pomoći hotelima da se istaknu među rastućom konkurencijom u privatnom smeštaju. Uz pomoć poslovnih mentora kreirali su biznis planove za svoje ideje koje su na kraju dana u trominutnoj prezentaciji predstavili članovima žirija i publici.

  Pročitajte i…  “Rusija najlepša zemlja”, izložba fotografija

  “Razmišljali smo šta je to što nedostaje prosečnom hotelu i zaključili da svaki hotel ima barem jednu sobu kojoj je potrebno renoviranje ili se iz nekog razloga ne koristi. Zašto gostima ne ponuditi neku novu vrstu sadržaja uz koji bi se zabavili, dok istovremeno hotel rešava problem soba koje se ne koriste?”, objašnjavaju Milica, Sara, Miloš i Mladen – članovi pobedničkog tima.

  Članovi tri prvoplasirana tima obezbedili su sebi mesto u Nacionalnom finalu koje će biti održano u februaru u Beogradu, a pobednici na nacionalnom nivou će učestvovati na Poslovnom izazovu zapadnog Balkana (u aprilu 2020. u Zagrebu) zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

  Pročitajte i…  11.000 obolelih od raka u Topličkom okrugu

  Takmičenje “Poslovni izazov” je pokrenuto pre dvanaest godina sa namerom da podstakne srednjoškolce da upotrebe svoje veštine na inovativan način kako bi unapredili svoj preduzetnički duh i povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U toku školske godine na šest regionalnih Poslovnih izazova (u Čačku, Leskovcu, Zaječaru, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu) učestvuje više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji u kojima se sprovode obrazovni programi Dostignuća mladih iz oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

  “Cilj ovog takmičenja je da se učenicima pruži intenzivno jednodnevno iskustvo koje im omogućava da iskoriste svoje potencijale, nauče kako se radi u timu sa nepoznatim ljudima i razvijaju svoje prezentacijske veštine dok istovremeno sastavljaju realan biznis plan”, izjavio je Darko Radičanin iz organizacije Dostignuća mladih u Srbiji.

  Pročitajte i…  “Bronzani kofer” za TO Kuršumlija

  Takmičenje je realizovala organizacija Dostignuća mladih u Srbiji uz finansijsku podršku UniCredit banke, Američke agencije za međunarodni razvoj USAID i Univerziteta Metropolitan.

  (Tekst i foto Jugpres)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=473389


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...