ucenici-sedmog-i-drugog-razreda-osstojan-novakovicblace-zajedno-obelezili-svetski-dan-voda

Danas se obeležava Svetski dan voda. Tim povodom, na predlog nastavnice hemije Sonje Radivojević, u saradnji sa učiteljicom Biljanom Simić, na istom času  našli su se učenici sedmog razreda i učenici drugog razreda. Iako su sedmaci imali čas hemije, a drugaci čas sveta oko nas, spajala ih je ista nastavna jedinica „Voda. Značaj vode za živi svet“.

Kroz razgovor i eksperimente učenici su proširili svoja znanja o ovoj temi. S obzirom da su učenici drugog razreda prvi put bili u prilici da sa svojim starijim drugarima izvode oglede, sve im je bilo vrlo interesantno. Učenici sedmog razreda pokazali su umeće i spretnost pri realizaciji ogleda i pomogli mlađim učenicima da na očiglednim primerima nauče nešto novo i prošire svoja znanja. Međugeneracijska saradnja realizovana je i kroz izradu panoa.

-Bio je ovo lep i uspešan primer saradnje starijih i mlađih učenika. Oni su svoje zadovoljstvo iskazali pozitivnim komentarima, rekla nam je učiteljica Biljana Simić.
Nastavnica hemije u osnovnoj školi “ Stojan Novaković”Blace, Sonja         Radivojević ističe das u učenici na ovom času došli do zaključka na koji način treba da se ponašamo kako bi smo sačuvali naše i vode u svetu.

Po završetku časa učenici su dobili zadatak da smajlićima ocene današnji čas, po broju smajlića učenici su pokazali da im je današnji čas bio i više nego zanimljiv.