udala-se-lejdi-gabrijela,-a-britanci-su-ushiceni-kao-deca:-tvrde-da-nosi-vencanicu-iz-snova,-i-da-joj-megan-nije-ni-do-kolena:-sta-vi-kazete?

Gabrijela Vindzor je ćerka princa Majkla od Kenta, brata od strica kraljice Elizabete, a na večnu ljubav zaklela se biznismenu Tomasu Kingstonu.

Baš kao i Megan Markl i princeza Eugenija, i ova 38-godišnja dama sudbonosna „DA“ rekla je u kapelici svetog Đorđa u Vindzoru, a nikog nije začudilo što se se Britanci brže bolje bacili na upoređivanje njene venčanice sa ostalim dama sa kraljevskog dvora.

Lejdi Gabrijela sa novopečenim suprugom TomasomFoto: Profimedia

Zanimljiv je i njihov zaključak – tvrde da je nadmašila i Megan i Eugeniju, odlučivši se za jednostavnu belu venčanicu od čipke koja ipak ima i dašak glamura i šika. Venčanica je rađena po meri i to čitavih pet meseci, a potpisuje je italijanska dizajnerka Luiza Bekarija.

„Dugo sam zaljubljena u Luizine venčanice i srećna sam što je baš ona dizajnirala moju haljinu iz snova. Ona i njen tim su fantastični i oduševljena sam predivnim rezultatom njihovog rada“, rekla je Gabrijela nedavno.

Posebno lep detalje bio je i veo dugačak šest metara koji je pridržavala dijamantska tijara koja je nekada pripadala Gabrijelinoj baki, princezi Marini koja ju je nosila kada se udavala za princa Džordža, vojvodu od Kenta i najmlađeg sina britanskog kralja Džorža V.

U bidermajeru ove neveste našle su se ruže boje slonovače koje su po njoj dobile ime Ela, đurđevak, divlji grašak, ruže Džulijet, ali i mirta, koja je tradicionalno deo kraljevskih venčanih buketa još od kraljice Viktorije.

Inače, Megan Markl je opravdano odsutna s ovog venčanja, s obzirom da se nedavno porodila, a princ Hari je došao u društvu prijateljice lejdi Sofi Vinklman. Inače, zanimljivo je da se Kejt Midlton i princ Vilijam nisu pojavili, a kako je obrazloženo zbog njegove obaveze da kao predsednik fudbalskog saveza Engleske prisustvuje utakmici između Mančester Sitija i Votforda u finalu FA kupa.