udala-se-proslog-septembra-za-popularnog-glumca-a-sada-je-podelila-bolno-saznanje:-„mozda-imam-smo-32-godine,-ali-jedan-deo-mog-tela-je-rapidno-ostario“

Rijan Sugden, manekenka iz Mančestera, otvoreno je za medije progovorila o intimnoj temi nakon bolnog saznanja da nikad neće biti majka.

Rijan, naime, iako ima 32 godine, što se reproduktivnog sistema tiče, ima 45 godina i rečeno joj je da su joj čak i sa vantelesnom oplodnjom šanse da zatrudni svega dva odsto.

– To je strašno, osećam se kao da mi je oduzeta svaka ženstvenost. Sve što sam ikada zaista želela je da budem majka, i srce mi je prepuklo kada su mi saopštili da se to najverovatnije nikada neće desiti. Mnogo sam plakala i dobila osip od nervoze – kaže Rijan koja je prošlog septembra rekla “da” glumcu Oliveru Meloru.

Od tada, kaže, pljušte pitanja porodice i prijatelja o tome kada će napokon beba, što je posebno boli.

– Oliver i ja smo od početka veze zamišljali veliku porodicu sa mnogo dece. Već godinama, mnogo pre venčanja, smo pokušali da začnemo, ali nikako nam nije polazilo za rukom. Ja sam imala i operaciju kojom su mi odstranjene ciste sa jajnika, zbog čega mi je jedan jajnik znatno manji od drugog, međutim, ubeđivali su me da se to nikako neće odraziti na moju plodnost. Oliveru su rekli da ima “superspermu” i da čak može da bude i donor – poverila je Rijan medijima.

– Međutim, kad su meni rekli da ja imam problem, slomila sam se. Osećam se postiđeno i neuspešno. Najteže mi je to što sam ja glavni “krivac” za to što Oliver neće moći da ima decu. Osećam se kao da sam ga izneverila. Plašim se da ga sprečavam da ostvari svoj san. On je divan, zaista, i kaže da mu je najbitnije samo da smo nas dvoje zajedno – kaže Rijan.

💫⭐️ Wishing for a miracle 💫🌟 pic.twitter.com/aP1kQfK8V6— Rhian Sugden (@Rhianmarie) April 13, 2019

Manekenka dodaje i da joj nikad ranije nije palo na pamet da bi mogla da ima probleme sa plodnošću.

– Živim zdravo, pazim šta jedem, redovno vežbam, ne pušim i pijem samo povremeno. Znam i sama da plodnost opada posle 30. godine, ali ne tako drastično i bila sam uverena da ćemo začeti bez problema. Međutim, iako moje srce kaže “da”, moji jajnici kažu “ne” – kaže Rijan, koja trenutno ide na tretmane i na posebnom je režimu ishrane kako bi pokušala da uveća svoje šanse da začne, i usput se mentalno sprema na vantelesnu oplodnju koju planira da pokuša.

Kaže i da je rešila da o svemu govori javno kako bi pružila podršku svim ženama koje su u istoj situaciji.

– Teško je biti žena i živeti sa tim očekivanjima okoline da ćete imati dete. Teško je i saznati da to verovatno nikada nećete imati. Ne sviđa mi se pritisak koji se vrši nad ženama i ne sviđa mi se pritisak koje same vršimo nad sobom – poručila je ona na svom Tviter nalogu.