ujutro-mi-je-postavila-bizarno-pitanje-a-uvece-je-nestala-ovo-je-detalj-zbog-kog-roditelji-nestale-devojcice-godinama-ne-spavaju

Trogodišnja devojčica iz Britanije, Medlin Meken, nestala je u toku letovanja u jednom portugalskom letovalištu, a počinitelji zločina nikada nisu otkriveni.

U večeri kada je devojčica nestala, njeni roditelji večerali su u restoranu u okviru hotela dok je Medi spavala sa dvojicom rođaka. Nakon toga, gubi joj se svaki trag. Medlin lik prepoznatljiv je svima jer se ceo svet uključio u potragu za njom, a njeno lice štapano je na stotinama hiljada majica, plakata, pa čak i na prehrambenim proizvodima. Mediji širom sveta izveštavali su udarnički o slučaju, ali sve bez uspeha.

Skoro 12 godina kasnije, Netfliks je pustio ekskluzivni dokumentarac “Nestanak Medlin Meken”. Sastoji se od osam epizoda u kojima će autori pokušati da rasvetle sve misterije nestanka, a svet bez daha gleda serijal zbog novih informacija koje su po prvi put prikazane ovim putem.

Nova epizoda ovog dokmentarca donosi i novi detalj o kome se priča.

Ključni detalj dogodio se dan pred njen nestanak. Naime, za doručkom je Medi roditeljima postavila bizarno pitanje.

– Mama, zašto nisi došla sinoć kada sam plakala? – glasilo je pitanje.

Njena mama Kejt danas se s tugom priseća ovog pitanja jer te iste večeri Medi je nestala i nikada je više nije videla.

Kejt i Geri, roditelji devojčice, i dalje se pitaju da li su pogrešili što nisu više pažnje posvetili tom pitanju devojčice.

– Bili smo zbunjeni. I danas se pitamo kada se to tačno desilo – da li kada se kupala ili kada je već otišla u krevet? Svakako nije bilo rano uveče jer sam tada ja bila u sobi sa njom. Međutim, iako sam je pitala kada je tačno plakala, Medlin je već prešla na drugu temu i sve je prošlo nezapaženo – kaže Kejt, a prenosi se u dokumentarcu.

Podsetimo, Kejt i Geri su sa prijateljima i njihovom decom otišli na letovanje. Svake večeri decu su ostavljali u apartmanu dok bi oni sišli na večeru i smenjivali se, pa bi svako od njih u jednom trenutku za vreme večere otišao da proveri šta rade deca.

– Geri i ja smo bili zabrinuti. Da li je moguće da su se deca probudila dok smo večerali? To nam nije delovalo verovatno – komentariše Kejt.

Kasnije te večeri, Medi je nestala i počela je agonija roditelja koja traje već 12 godina. Oni su uvereni da je Medi oteta i da je i danas živa, a iako je policija digla ruke od njihovog slučaja, oni i dalje neumorno tragaju za njom.