ulepsajte-uskrsnje-praznike-uz-poklone-8222blica8220

16.04.2019. 16:50

Uskrs, praznik nad praznicima, kako ga zovu hrišćani, polako se bliži, a u susret njemu “Blic” vam priprema zanimljive poklone u sredu i četvrtak, 17. i 18. aprila.

Uskršnji poklon u Blicu Foto: RAS Srbija

Jedan od simbola Uskrsa su i farbana i ukrašena jaja a ove godine ih ukrasite uz poklone iz “Blica”. Naime, u sredu svaki čitalac na poklon dobija nalepnice, a u četvrtak i dve kesice farbe za jaja.

U nizu lepih običaja koji prate ovaj praznik, najpoznatije je darivanje i tucanje jajima koja su ofarbana i ukrašena prethodnih dana, od Velikog četvrtka do Velike subote. Dok se prvo ofarbano, crveno jaje, ostavlja kao čuvarkuća, ostalim jajima se vernici na Vaskrs kucaju, i to zato što se veruje da pucanje kore na jajetu simbolizuje Hristovo vaskrsnuće, ali i buđenje prirode.

A jaje samo po sebi ima simboliku obnavljanja prirode i života. Još ako je crveno i dato na poklon, znači veliku radost i za one koji poklanjaju i za one koji primaju.

Ukrasite uskršnja jaja različitim bojama i raznovrsnim interesantnim nalepnicama koje vam “Blic” poklanja u sredu i četvrtak.

Čitajte “Blic”!