U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE-  Načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović, član Gradskog veća za infrastrukturu Žarko Koprivica i pomoćnik gradonačelnika Vladica Mladenović obišli su završne radove na nasipanju puta rizlom u selu Balinovac
  Tokom razgovora sa meštanima, oni su istakli da je ove godine akcenat stavljen na putnu mrežu, kako u gradskim, tako i u seoskim sredinama.
  Žarko Koprivica ističe da je nasipanje puta usledilo na zahtev meštana sela.
  -Put je zbog velikih padavina bio u veoma lošem stanju i bilo je neophodno da se sanira. Nakon podnošenja zahteva, u veoma kratkom roku su odrađeni pripremni radovi, tako da se odmah krenulo sa nasipanjem rizle. Dužina puta, koji spaja selo Balinovac sa Donjom Stražavom, iznosi 1.500 metara, izjavio je on i dodao da su sredstva za ove radove izdvojena iz gradskog budžeta u iznosu od milion dinara.
  On naglašava da radovi u ovom selu govore o tome da lokalna samouprava brine o selima.
  -Šta znači ovaj put, najbolje znaju poljoprivrednici koji obrađuju svoje oranice i voćnjake. Skoro 300 hektara obradive površine nalazi se uz ovaj put, kaže predsednik Saveta mesne zajednice Balinovac Dragan Nikolić i dodaje da u selu, u 50 domaćinstava, živi blizu 150 stanovnika.
  On je izrazio veliku zahvalnost svima koji su doprineli da se za kratko vreme ovaj posao završi.
  Meštanin Petar Mladenović kaže da će ovaj put doprineti da život u ovom selu bude bolji i kvalitetniji.
  -Svi znamo kakav nam je bio put bio pre ovih radova. Kad za nekoliko dana put bude u potpunosti završen, biće to jedna sasvim druga, lepša slika. Sada će svaki domaćin lakše, bezbednije i brže dolaziti do svojih obradivih površina, rekao je on i podvukao da je dobro što se ove godine veća pažnja posvećuje infrastrukturi u seoskim sredinama.

  Pročitajte i…  Tamara Vučić ponovo u Kuršumliji: Obišla prvake i porodicu Stevanović iz Zebice

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=471344