usijala-drustvene-mreze:-zbog-kanadske-teniserke-raskol-na-tviteru-pojavila-se-ovakva-na-treningu-i-eksplodiralo-je

27.06.2019. 22:33

Vombldon 2019. samo što nije. Teniski turnir u Lodnonu počinje 1. jula i traje dve nedelje, a kanadska teniserka Judžini Bušard pravi pometnju pre samog starta – i to sportkom opremom koju je nosila na treningu.

Judžini Bušard Foto: Twitter

Judžini Bušard koja važi za jednu od najatraktivnijih, ali i najprovokativnijih teniserki čiji je imidž često na ivici, na trening je došla u crnom, uskom trikou zbog čega je neki zovu „žena mačka“ (šta li će nositi na Vimbldonu?).

Catsuit vibes @Nikecourt @Wimbledon pic.twitter.com/mtDh1uVNRd— Genie Bouchard (@geniebouchard) June 25, 2019

Nekima se dopalo, ali je Tviter potpuno neujedinjen u oceni toga da li je ovo preimerno za trening na Vimbldonu ili ne.

💯 this— Oilergirl (@Sherwoodparkuke) June 25, 2019

„100 odsto DA“, kažu oni koji su na istoj liniji sa Judžini (25). Od parodija do negovanja, a stvar je otišla toliko daleko da su se umešali i bivši i sadašnji predsednik Amerike Barak Obama i Donald Tramp.

pic.twitter.com/VWgMpIFw46— 🎩 (@__suyash) June 26, 2019

Tramp sa Tvitera poručuje: „Pogrešno“. A neki se sećaju En Vajt koja je 1985. nosila slično odelo u beloj boji.

I am here for it! Yo @Wimbledon don’t even think about getting your knickers in a twist again #AnnWhite1985 pic.twitter.com/RjmGPnUF0g— jb (@pepsicocom) June 25, 2019

Od oduševljenja do negodavanja…. ali nije ovo prvi put da Judćini iskorači mimo propisa kada je sportska oprema u pitanju. I ranije je nosila sportske kombinacije koje se retko viđaju na turnirima.

Teniserka koja na Vimbldonu startuje kao 79. na svetu (prošle godine je kao peta u svetu došla do finala), pokreće važno pitanje: šta teniserke, željne da se istaknu i po neobičnom sportskom stilu (Serena Vilijams je na tom polju neprikosnovena), treba da nose, a šta ne.

Sa jedne strane su propisi, ali sa druge je praska koja je mnogo puta prekršena, pa norme polako prelaze u prazno slovo na papiru.

Ipak, jedno pravilo ne sme da se prekrši – pravilo pristojnosti. A da li je klasična sportska ženska oprema za beli sport možda zaista prevaziđena?

Judžini je sada u žiži, a ove godine pisalo se i o njenoj sestri Šarlot koja je bila žrtva zlostavljanja koje je počinio njen bivši partner.