uspaniceni-covek-utrcao-je-juce-u-lokalnu-prodavnicu-u-sremu,-a-onda-su-mu-ove-dve-zene-pomogle-i-u-roku-od-5-minuta-postale-najveci-heroji-srbije!

27.06.2019. 12:58

Za Vlatku Mišković i Teodoru Žeravić utorak je počeo kao i svaki drugi dan – lagano i radno u lokalnoj prodavnici u Vognju, mestašču pokraj Rume… No, onda je ulazak jednog čoveka sve promenio, obojivši dan u doživljaj vredan pamćenja.

Vlatka i Teodora – novopečene “babice” Foto: SREMSKA TELEVIZIJA / youtube

Naime, oko pola osam ujutru u prodavnicu je uleteo mlađi uspaničen muškarac, zamolivši Vlatku i Teodoru za pomoć.

“Pomozite, žena mi se porađa u automobilu”, zavapio je on, a ove dve dame u tom trenutku još uvek nisu shvatile da je beba već počela da dolazi na svet.

Isprva su pozvale Hitnu pomoć, očekujući da će se na tome završiti, ali kada su prišle ženi nastala je prava gungula – porođaj je već uveliko otpočeo! Odmah su oborili sedište u automobilu, skinule porodilji donji veš i spremno dočekale bebu – sve se odigralo u roku od pet minuta.

“Mi smo njoj pomogle koliko smo znale, jer obe smo majke znamo šta je to i koje su to muke”, prokomentarisala je Teodora Žeravić, jedna od “babica” za Sremsku televiziju.

Samo što je devojčica ugledala svetlost dana, a Vlatka i Teodora uz asistenciju supruga je umotale u čiste peškira, stigla je i Hitna pomoć koja je prevezla majku, oca i novorođenče u porodolište u Sremskoj Mitrovici.

Beba i majka se osećaju dobro, a devojčica je rođena mesec dana pre termina, usled čega je i došlo do čitave nepredviđene situacije.

Srećni otac Igor zahvalio se Vlatki i Teodori lepim buketom cveća, a cela Srbija oduševljena je hrabrošću i snalažljivošću ovih dama! Kapa dole, žene!