uspeh-iz-prikrajka:-svi-detalji-poslovne-imperije-venus-vilijams

Venus Vilijams koja sutra puni 39 godina, pokrenula je 2002. privatnu kompaniju “V Starr Interiors” koja se bavi uređenjem enterijera što je njena velika ljubav (teniserka je i završila studije “Art Institute of Fort Lauderdale”).

U početku je sarađivala sa malim butikom “Jupiter” sa Floride, a onda je proširila posao, na čak 6, 5 miliona dolara koliko joj je donela saradnja sa firmom “Boca Raton development”, pokrenuta 2012.

Njenom kompanijom upravlja šest dizajnera i sve su žene.

Venus je pravi borac za jednokost žena i muškaraca u poslovnom svetu, pa je i jedna od ključnih figura ” Ellevest”, digitalne platforme za ulaganje koja ohrabruje žene i doprinosi (u određenoj meri) ravnoteži u finansijskoj među među polovima.

Njen važan potez bila je kupovina kluba NFL tima “Miami Dolphins” koji je 2009. kupila sa sestrom Serenom.

Venus Vilijams na terenu: teniserka je bila u vezi sa 13 godina mlađim Nkolasom Hemondom, poznatim američkim biznisimenomFoto: Profimedia

Pre osam godina priključila se “Jamba Juice” koji se bavi proizvodnjom zdravih sokova, a čiji su godišnji prihodi oko 700.000 dolara. A 2012. pokrenula je modnu liniju sportske odeće za žene i muškarce: “EleVen”.

Kolekcija za 2019. je tuFoto: Profimedia

Venus je pre devet godina napisala knjigu “Come to Win: Business Leaders, Artists, Doctors, and Other Visionaries on How Sports Can Help You Top Your Profession” sa Kelijem I. Karterom u kojoj je iznela tajne svog uspeha, a u koji je bio bestseler “Njujork Tajmsa”.

Velike prihode dobija i od sportskih ugovora koje je počela da potpisuje sa 15. godina, a čija je vrednost vremenom vrtoglavo rasla.

ISTINA O ŠERLOKU HOLMSU:

Venus koja pored Serene ima sestre Išu i Lindreu (polusestra Jetunde je 2003. godine preminula od posledica ranjavanja u obračunu bandi), tenisom se profesionalno bavi od 1993.

Krajem devedesetih napravila je veliki proboj, a od 2000. do 2002. njena karijera bila je na vrhuncu (posle nekoliko godina vratila se među najbolje).

Osvajala je grend slem turnire, dva puta olimpijsko zlato, i danas je pri vhru VTA liste, a Forbs je 2018. procenio da njeno bogatstvo iznosi 95 miliona dolara.