U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Akcija besplatnih pregleda, koju je na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije organizovala prokupačka Bolnica „Dr Aleksa Savić“, u saradnji sa domovima zdravlja u Topličkom okrugu, dala je odlične rezultate i pokazala da žitelji Toplice brinu o svom zdravlju, izjavili su danas iz Opšte bolnice u Prokuplju.

  Kako dodaju, tokom poslednje akcije u kojoj su građani mogli besplatno i bez zdravstvene knjižice da urade oftalmološke, ultrazvučne preglede abdomena i izvrše kontrolu hormona štitaste žlezde, pregledana su 442 pacijenta.
  Kako je naglasila portparol prokupačke bolnice Natali Nikolić, samo u prokupačkoj bolnici pregledano je 275 pacijenta, odnosno urađeno je ukupno 510 različitih pregleda.
  Od ovog broja, ultrazvukom je pregledano 210 pacijenata, dok je krv na analizu dalo njih 215. Kod 85 pacijenata urađen je oftalmološki pregled.
  Ultrazvučne preglede abdomena građani su mogli da izvrše i u Blacu i Žitorađi, dok je specijalista oftalmolog vršio preglede u Domu zdravlja u Kuršumliji.
  Pored ovoga, pacijenti su u Domu zdravlja u Prokuplju i u ostalim opštinama Topličkog okruga, tokom ove akcije, mogli da urade i EKG pregled, kao i kontrolu nivoa šećera u krvi.
  Takve preglede uradilo je 88 građana Prokuplja, u Blacu je bilo 47 pregleda, Kuršumliji 27 i Žitorađi pet.
  -Od 210 pregledanih pacijenata ultrazvukom, zbog nalaza i sumnje na postojanje neke bolesti njih 18 je nakon pregleda upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje, istakli su u prokupačkoj bolnici.
  Takođe su naglasili da je za besplatne preglede u Bolnici bilo angažovano tri lekara specijalista za ultrazvučni pregled abdomena i po jedan za oftalmološke preglede i kontrolu krvi.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466973