„uzas!-kako-im-je-ovo-promaklo?“:-fanovi-uocili-gresku-u-seriji-cernobilj,-ovo-se-pojavilo-tek-25-godina-kasnije

08.06.2019. 17:06

Prašina koja se digla oko serije „Černobilj“ već danima se ne smiruje. Fanovi ne prestaju da diskutuju o svim detaljima serije koja opisuje černobiljsku katastrofu, a sad su u četvrtoj epizodi uočili grešku.

Serija „Černobilj“ Foto: Profimedia

Iako je svaka scena serije „Černobilj“ pažljivo promišljena i svaki detalj je na svom mestu, jedan fan iz Ukrajine primetio je da se kreatorima serije u jednoj sceni u četvrtoj epizodi omakla greška.

U sceni se, naime, vidi spomenik koji je podignut čak 25 godina nakon vremena u kojem se radnja serije događa.

U pitanju je spomenik podignut kako bi se označila 25. godišnjica černobiljske katastrofe i odala počast ljudima koji su rizikovali svoje živote i zdravlje da bi zaštitili druge.

– Zanimljiv trenutak u četvrtoj epizodi „Černobilja“, u sceni se vidi spomenik posvećen katastrofi – istakao je jedan građanin Kijeva na Fejsbuku i objavio skrinšot scene na kojoj je spomenik označio crvenom bojom.

„Užas, kako je moglo da im promakne“ – komentirali su na mrežama, dok su neki bili skeptični pa smatraju kako je spomenik namerno ostavljen u kadru.

Inače, spomenik je posvećen takozvanim likvidatorima, odnosno ljudima koji su učestvovali u gašenju požara, čišćenju i izgradnji krova nad reaktorom, a postavljen je u kijevskoj četvrti Golosevski 11. aprila 2011.

„Likvidatorima černobiljske katastrofe koji su po cenu svojih života i zdravlja zaštitili čovečanstvo od užasne nesreće. Sećamo se vašeg podviga“, piše na spomeniku.

Zasad nije objašnjeno da li se spomenik u kadru našao namerno, kako bi se odala počast černobiljskim herojima, ili se zaista radi o grešci.