ekspert za vraćanje utrina i pašnjaka selima na korišćenje IZVISIO

Miloš Vasiljević, ekspert za vraćanje utrina i pašnjaka selima na korišćenje, izvisio za mesto poverenika opštinskog odbora SNS Blace?! Vasiljević od osobe koja je politički vedrila i oblačila u opštini Blace završio u političkoj prašini!

Redakcija ovog portala upoznata je sa aktuelnom političkom situacijom u opštini Blace.

Kada je u pitanju ova opština, glavna tema medija, internet portala I društvenih mreža proteklih dana bila je postavljanje dva poverenika na čelo OO SNS u Blacu I to u vidu predsednika opštine Milana Ćurčića I njegove zamenice Suzane Veljović.Ono što je ostalo iza kulisa je politički I statusni položaj Miloša Vasiljevića, nekadašnjeg predsednika Komisije za vraćanje utrina i pašnjaka, a trenutnog  koordinatora sportskih klubova u Sportskom Savezu Blace i predsednika Skupštine Opštine Blace.

Vasiljević, koji po naredbi vrha SNS ne prisustvuje zasedanju SO Blace već nekoliko meseci unazad, ostao je bez obećanog mesta poverenika OO SNS u Blacu, a njegova politička budućnost je postala krajnje neizvesna.


Podsetimo se političkog uspona I po svemu sudeći sunovrata Vasiljevića:

– 2016. Godine, kao politicka snaga koja se nalazila u najvećem usponu, Vasiljević je bio novo, mlado I obećavajuće lice na politickoj sceni u Blacu.

– juna meseca 2018, uz hvalospeve Aleksandru Vučiću, napušta SDS Borisa Tadića, i sa celokupnim odborom SDS kolektivno pristupa OO SNS Blace. Član glavnog odbora SNS Zoran Milojević, uz posebnu zahvalnost, pred nosiocima SNS u Blacu, predstavlja Vasiljevića kao glavnog čoveka SNS u Blacu.

– Juna meseca 2018. Vasiljević postaje glavna politicka figura u opštini, sa perspektivnom politickom budućnošću, sve do kraja avgusta 2018, tj. do momenta hapšenja pod sumnjom da je tražio mito.

-Pedesetodnevni pritvor I krivični postupak koji se od tada vodi protiv njega, umnogome je promenio i preokrenuo političku situaciju u Blacu,i na svetlo je izneo nove političke subjekte.

– Videvši svoj sunovrat, Vasiljević pokušava da napravi koaliciju sa predsednikom OO DS Blace Nebojšom Milosavljevićem. Međutim, političko iskustvo i lukavstvo koje ima Milosavljević,  samo je još više oteralo u zapećak mladog I moralno-politički nezrelog Vasiljevićakoji je u odnosu na Milosavljevića politčki amater da ne kažemo diletant.

– Pored sudskog postupka koji ga očekuje, Vasiljevića trenutno prate i brojne afere i nezakonitosti u radu utvrđene u izvestaju DRI o funkcionisanju Sportskog Saveza u Blacu, za vreme dok se Vasiljević nalazio na njegovom čelu. U navedenom negativnom izveštaju, pored ostalog, navodi se i Vasiljevića neto plata u od 65.000,00 u Savezu, nezakonito prenošenje sredstava sa kluba na klub, prijave ovlašćenom licu FK Trbunje zbog osnovane sumnje da je izvršio zloupotrebu službenog položaja, a tome kako se radilo u sportu dosta toga ima da kažu kandidati za odbornike iz samog vrha liste SDS,LDP,SPO čiji je nosilac bio Vasljević 2016.godine  tako da ćemo se mi na ovome sada zaustaviti.

Posle odluke predsednika SNS da na čelo povereništva OO SNS Blace postavi Milana Ćurčića I Suzanu Vasiljević, i zabrane prisustva na sednicama SO Blace, Vasiljević je izgubio svaki politički značaj u Blacu, pa se čak dovodi u pitanje i da li ce se on uopšte naći na listi SNS na sledećim lokalnim izborima. Očigledno je da je Vasiljević od osobe koja je politički vedrila i oblačila u opštini Blace završio u političkoj prašini.

1 KOMENTAR

Comments are closed.