vazno-je-koliko,-ali-i-kako:-one-su-uspesne,-bogate-zene-i-novac-su-same-zaradile

09.06.2019. 22:59

Američki magazin “Forbs” listom najbogatijih žena koje su same zaradile svoj novac kaže da je bitno koliko, ali i kako!

Nije dovoljno i nadamo se da će postajati sve manje važno koliko neko ima para, već kako ih je zaradio.

Na listi je 80 žena, izdvajamo one koje su široj javnosti najpoznatije. A na spisku ima imena koje su nezasluženo na njemu?

Ili je “Forbs” namerno pogrešio ili daje svoj stav o nečemu o čemu većina ima drugačije mišljenje.

KAKVA ŽIVOTNA PRIČA SE KRIJE IZA OPRE VINFRI:

Zatvori

Opra Vinfri

Na prvom mestu je Diana Hendriks, vlasnica kompanije za proizvodnju krovova i ostalog kućnog materijal koja nakon muževljeve smrti 2007. sama upravlja firmom, sa sedam milijarde dolara. Na 10. mestu je Opra Vinfri.

Opra i Madona nije slučajno

Opra je zaradila 2, 6 milijarde dolara, a “Forbs” kao najznačajnije polje njenog delovanja navodi TV voditeljstvo.

Kajli Džener

Kajli Džener je na visokom 23. mestu sa milijardu dolaru koliko joj je doneo biznis u kozmetičkoj industriji. Vidite kako “Forbs” pravi razliku između njene rijaliti karijeri i karijere mejk ap mogula. Ipak, zar nisu ove dve oblasti povezane? Zar nije druga proizašla iz prve? Čini se da “Forbs” ne pravi širu sliku.

Rijana

Američki magazin kao da želi da kaže: “To je realnost, svidelo se to nekome ili ne”, možda teži “punoj objektivnosti” (na liste neretko stavlja Donalda Trampa, kojeg isto tako često kritikuje). Ili se iza njegove liste kriju skriveni motivi? Kada je porodica Kardašijan- Džener u pitanju, to je i te kako moguće. A na 37. mestu je Rijana sa 600 miliona dolara.

Madona

Madona je na 39. poziciji, sa 570 miliona dolara. U kasu je stavila i dva miliona od nastupa u finalu Evrovizije u Tel Aviviu, zbog kojeg je doživela oštre kritike.

Vera Vang

Dizajenerka Vera Vang ne gubi modni uticaj pa je na 45. mestu sa zaradom od 460 miliona doalra.

Selin Dion

Iza nje je pevačica Selin Dion (450 mil. dolara) čiji se rad sve više uvažava na svetskoj javnoj sceni, tačnije dobija mesto koje zaslužuje.

Dona Karan

Dizajnerki Doni Karan pripala je 49. pozicija zbog njenih 430 miliona dolara koliko ima na računu. Bila je u centru skandala zbog podrške bivšem mogulu Harviju Vajnstinu koji je optužen za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje velikog broja žena proteklih decenija. Kasnije se izvinila zbog komentara.

Bijonse

Bijonse zaostaje sa Rijanom, pa je na 51. mestu, a njena lična zarada je 400 miliona dolara.

Barbra Strajsend

Bijonse deli mesto sa legendarnom Barbrom Strajsend.

Kim Kardašijan Vest

Kim Kardašijan Vest je kozmetički biznis doneo 57. mesto i 370 dolara. I njen plasman je sporan iz istih razloga kao i pozicija Kajli Džener.

Elen Dedženeris

Elen Dedženeris je karijera TV lica i omiljene američke voditeljke (uz Opru Vinfri) učinila bogatijom za 330 miliona dolara (na 66. mestu je).

Riz Viterspun

Riz Viterspun ima razloga za smeh! našla se na listi kao 77. (230 mil. dolara).

Serena Vilijams

Serena Vilijams je prva sportistkinja u istoriji koja je zvaršila na ovakvoj listi. Ona je 80. a za Riz zaostaje za pet miliona dolara.

Uspela je

Serena je rekla da želi da bude “lice”, a ne samo brend. Teniserka koja je samo na ugovorima zaradila 19 mil. dolara hoće još značajniju društvenu poziciju. Na dobrom je putu jer je od početka išla pravilnom putanjom.