vece-smeha-i-sale-u-prokupackoj-galeriji

Veče smeha i šale, uz besplatan ulaz, počinje od 19 sati; Ilustracija; foto: A. Kostić

Aforističari, satiričari, pesnici, glumci i građani koji pričaju viceve i šale iz Niša, Leskovca i Prokuplja, okupiće se u prostorijama Udruženja ljubitelja umetnosti „Fil-art“ večeras od 19 sati, kako bi obeležili Dan šale na tradicionalnoj manifestaciji “Topličke šalarije”. Ulaz je slobodan za sve posetioce.

Organizatori tvrde da je veče smeha i šale prilika za Prokupčane da se bar na trenutak otrgnu od sumorne svakodnevnice i uživaju u zanimljivom programu.

U danu koji je predviđen za šalu i smešne situacije, pokušaćemo da damo svoj doprinos. Stručni žiri će na kraju programa izbrati najduhovitijeg učesnika kome će pripasti prestižno priznanje “Zlatno magarence”, delo prokupačkog akademskog umetnika Čedomira Ristića– kaže Božidar Filipović, predsednik Udruženja.

Pored prokupačke pesnikinje Nađe Krgović i aforističara Milivoja Krstića, svoj dolazak i učešće na manifestaciji najavili su Miroljub Riki Nedović i Ivana Nedović, glumci Narodnog pozorišta iz Niša, Dragan Radović, aforističar i pesnik iz Leskovca i mnogi drugi.