U kategoriji Blace, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

  PROKUPLJE- U 26. kolu Zone Zapad Topličanin je danas u Resavici pobedio Rembas sa 2:1 i izdvojio se na čelu tabele sa 64 boda. Na drugom mestu su Kosanica i Rembas sa 61.

  U 28. kolu igra se još jedan derbi, Kosanica dočekuje Topličanin. U slučaju pobede Kosanice i pod uslovom da sva tri kluba pobede sve svoje protivnike do kraja prvenstva, onda bi ova tri kluba imala isti broj bodova na kraju sezone. Prvaka i novog člana Srpske lige odlučuje međusobni susreti ova tri kluba a u toj situaciji je Topličanin najbolji.

   

  Podsetimo, Topličanin u međusobnom skoru ova tri kluba ima dve pobede protiv Rembasa i nerešenu utakmicu sa Kosanicom, što je sedam bodova. Ostaje mu još utakmica u Kuršumliji sa Kosanicom. u slučaju da izgubi ostaje na sedam bodova.

  Kosanica ima bod kod kuće sa Rembasom, poraz u Resavici i bod u Prokuplju sa Topličaninom, ukupno dva boda. Ukoliko pobedi za dve nedelje Topličanin, imala bi pet bodova.

  Rembas ima dva poraza od Topličanina i pobedu i nerešeno sa Kosanicom, ukupno četiri.

  Međutim, sve se menja ukoliko Rembas kiksne na nekoj utakmici. Tada se računa međusobni skor samo Kosanice i Topličanina, a u toj matematici Kosanica je bolja.

  Znači, za dve nedelje se igra pravi derbi prvenstva, Kosanica-Topličnin. Posle te utakmice sve će biti mnogo jasnije.

  26.kolo
  Rezultati
  11/12.05.2019

  27.kolo
  Sledeće kolo
  18/19.05.2019

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466054