U kategoriji Blace, Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti, Prokuplje, Žitorađa.

  PROKUPLJE- Savetodavci Poljoprivredno stručne službe u Prokuplju su u periodu od 1. januara do 7. juna ove godine na području opština Topličkog okruga obišli oko 500 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, kao i 329 koja nisu registrovana.

  -Osim obilaska gazdinstava, primili smo preko 300 poljoprivrednika, koji su imali priliku da od stručnih lica dobiju korisne savete iz svih oblasti poljoprivredne proizvodnje, rekao je vršilac dužnosti direktora PSS u Prokuplju Dejan Tonić i dodao da su tokom zimskih meseci, u gradskim i seoskim mesnim zajednicama, za poljoprivrednike održana brojna predavanja iz raznih oblasti poljoprivrede.
  U organizaciji PSS je tokom proteklih pet meseci organizovano 76 predavanja, 35 tribina i 16 radionica. Savetodavci su na lokalnoj televiziji gostovali više od 30 puta, a njihovi stručni saveti mogli su se čuti i na lokalnim radio stanicama.
  Kako ističe Tonić, na predavanjima se najviše govorilo o primeni novih tehnologija u poljoprivredi, podsticajima koje Vlada Srbije, Ministarstvo poljoprivrede i lokalna samouprava nude u cilju unapređenja i razvoja ove grane privrede, kao i o neophodnosti upisa i obnove poljoprivrednih gazdinstava.
  -I ove, kao i prošle godine, imali smo izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom, u cilju organizovanja i realizacije mnogih predavanja u seoskim sredinama, izjavio je on i naglasio da je pojedinim predavanjima, zajedno sa savetodavcima, prisustvovao i zamenik gradonačelnika Prokuplja Miroljub Paunović.
  -Jedan od osnovnih ciljeva našeg rada je da u kontinuitetu obaveštavamo naše poljoprivrednike o svim novinama, kako bi se dobio kvalitetan, bezbedan i zdrav proizvod. Nadležne službe lokalne samouprave uvek su spremne da pruže sve vidove pomoći, kako bi savetodavci, kao i zaposleni u Odeljenju za poljoprivredu, bili istinski servis poljoprivrednicima, rekao je Paunović i dodao da je Grad Prokuplje organizovao odlazak poljoprivrednika i savetodavaca na Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467728