Veliki odziv: Prokupčani juče čistili grad

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Veliki broj građana, a pre svega dece i mladih, učestvovao je u današnjoj akciji čišćenja grada, koju je organizovala lokalna samouprava u saradnji sa Javno-komunalnim preduzećem „Hameum“ i firmom Poor-Werner i Weber.
  Prvobitan broj lokacija koji je planiran danas za čišćenje je povećan jer je veliki odziv naših sugrađana to i omogućio.
  Vredni građani, osnovci i srednjoškolci, volonteri Crvenog krsta, u ovoj prvoj akciji čistili su deo grada kod kasarne, Sokićevo naselje, prostor oko Sportske hale, priobalje Toplice i Malu Gubu, da bi se, nakon što su za kratko vreme uredili ove lokacije, prebacili kod Doma zdravlja i blizu Tehničke škole.
  Očišćeno je mnogo više od planiranog, što pokazuje da Prokupčani vole da im životna sredina bude čista. Sanirano je i nekoliko divljih deponija.
  Grad će nastaviti sa ovom akcijom, sve dok i poslednje naselje ne bude uređeno. A onda ćemo svi zajedno, ponuditi pomoć i predsednicima seoskih mesnih zajednica, kako bi i naša sela bila lepo sređena.
  Cilj ove akcije je veliko spremanje pred zimu, ali i podizanje svesti građana da vode računa gde odlažu smeće, kako bi sredina u kojoj živimo bila čista i zdrava. Samo čist grad može da bude lep grad.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474222


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...