Veliko interesovanje za vakcinaciju protiv gripa, stižu dodatne vakcine

  U kategoriji Društvo, Poslednje Vesti, Prokuplje.

  PROKUPLJE- Zbog velikog interesovanja građana za vakcinaciju protiv gripa, prokupački Dom zdravlja uputio je molbu Institutu za javno zdravlje u Nišu da nam tokom preraspodele uputi dodatne doze vakcina, kazala je direktorka Doma zdravlja, dr Zorica Momčilović.

  Ona je naglasila da vakcinacija protiv gripa u zdravstvenim ustanovama širom Srbije još uvek traje i da će se veoma brzo znati u kojim ustanovama je još ostalo vakcina.

  -Zatražili smo dodatne vakcine jer naši pacijenti svakodnevno zovu i interesuju se, tako da, čim dobijemo odgovor ili vakcine, obavestićemo građanstvo da nastavljamo vakcinaciju, rekla je direktorka Momčilović.

  Kako je navela, ovogodišnju vakcinaciju protiv gripa, pratilo je nezapamćeno interesovanje Prokupčana, tako da su za nepune dve nedelje, u rekordnom roku, potrošene sve zalihe, odnosno svih 1.600 doza vakcina protiv sezonskog gripa.

  Pročitajte i…  Košarkaši Jastrepca iz Blaca nastavljaju seriju pobeda

  -Vakcinacija je uspešno izvedena u veoma kratkom roku zbog velike zainteresovanosti građana da se na taj način zaštite od gripa, pa smo dnevno davali i po 200 vakcina, kazala je direktorka Momčilović.

  Prema njenim rečima, Dom zdravlja je na početku raspolagao sa 1.300 doza vakcina protiv gripa, što je bilo za 100 više nego prethodne godine, ali je zbog velikog interesovanja građana, od Instituta za javno zdravlje u Nišu pozajmio još 300 doza. Međutim, pokazalo se da ni to nije dovoljno.

  Kako je navela, u odnosu na prethodne godine, ove je 30 odsto više građana Prokuplja vakcinisano, a novina je i da je ove godine, 107 zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, primilo ovu vakcinu kao obaveznu.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=474086


  Share Tweet Send
  0 Komentara
  Učitavanje...