U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- U sportskoj hali u Kuršumliji večeras je održana 26. po redu manifestacija „Maskenbal 2019″. Pred oko 1000 ljudi, preko tristotine mališana iz vrtića Sunce i Čarolija izveli su 10 tačaka sa prelepim kreacijama i odličnim koreografijama, koje su brižljivo svakog dana pripremali sa svojim vaspitačima u proteklih mesec dana.

  Koliko su deca maštovita i kreativna u radu sa vaspitačima uverila se večerašnja publika u prepunoj sportskoj hali, kada su mališani izveli kompletan program. Počelo se defileom a zatim prvom tačkom Uspavanka za mrava. Zatim su se ređale maštovite kreacije, defilovali su mali krokodili, pčelice, indijanci,  princeze, do igara iz Vranja, Zorbe i Sirtakija,  Hitanosa do  spleta narodnih pesama kojima je manifestacija završena. Učešće su uzeli mališani svih grupa,  najmlađa jaslina  grupa učestvovala je  u defileu.

  Sve je odrađeno na visokom nivo ,i potvrđeno da je ovo manifestacija i dalje broj jedan u gradu. Svi su vredno radili, a deci su  svakodnevno vežbala. Tu su i roditelji koji uvek pomažu oko kostima. Evidentno je da su svi imali kao i svake godine puno strpljenja da odrade sve  dobro, od kostima muzike, pokreta, koreografije. Posebno treba istaći da  su sve tačke od prve do poslednje prihvaćene od publike podjednako dobro.

  Pesme  J.Tomaćević i hor “čarolija”, “Uspavanka za mrava” Branimir Rosić, “Himna Dino Parka”, “Zujalica(šta se to čuje), Hor “kolibri”, Brojalica Tungala Sabala Kiki (po celom svetu pevaju svi), Slađana Milošević i Dado Topić “Princeza”, Usnija Redžepova “Kazuj krčmo džerimo”, Zorba “Sirtaki Originale, Cigani Ivanovići “Cigani ljubljat Pesnji”, Spet narodnih pesama( Čije je ono devojče, Kude si pošla mori cveto, Oj Coko, Coko). Pripremile su vaspitačice sa decom:  Maja Dimić i Biljana Đokić, Olivera Petrović I Radmila Bogdanović, Snežana Deljanin I Danijela Milenković, Radmila Ilić I Milena Beloica, Marija Nedeljković I MIlica Antić, Marina Milošević i Katarina Kostić, Dragana Đorđević I Marija Banović, Snežana Radoičić I Vesna Bakić, Danka Najdanović I Danijela Đurković, i Biljana Milanović i Brankica Milošević.

   

   

   

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=467912