U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Danas su ipred zgrade opštine Kuršumlija radnici ŠIK Kopaonika i poverilaca održali protest upozorenja zbog neisplaćenih potraživanja  nakon pravosnažnih sudskih presuda. Protest je  završen šetnjom do Kopaonika. Okupljenima se obratila  predsednica štrajkaškog odbora radnika Svetlana Stepanović,  i predsednik odbora poverilaca lesonita Nebojša Krstić. Oni su naglasili da očekuju hitno rešavanje njihovih zahteva. Kažu da su se dogovorili sa predsednikom opštine Kuršumlija da do srede ugovori sastanak u resornom ministarstvu,a ako se to ne dogodi radikalizovaće protest. Pozvali su sve radnike koji imaju pravosnažne presude za svoja potraživanja da dođu i donesu na uvid i potpišu, tako će se znati tačan broj radnika koji ima pravosnažne presude, oni koji ne potpišu to je njihov izbor i njihovi interesi neće se zastupati.

  Predsednik štrajkačkog odbora Svetlana Stepanović, istakla je da su radnici Kopaonika potpuno zaboravljeni. Očekuje sastanak na najvišem nivou u Vladi i rešavanje njihovih zahteva po hitnom postupku.

  Nebojša Krstić, pozvao je radnike da dođu u što većem broju u četvrtak u 5 do 12, jer su dogovorili sa predsednikom opštine da do srede on ugovori sastanak u resornom ministarstvu.

  – Imamo potraživanja radnika iz 2005. koji je imao povredu na radu i njegova su potraživanja 5, 5 miliona dinara i radnica koja je bila na porodiljskom odsustvu kojoj nije isplaćivano ni porodiljsko ni odmar , ona potražuje 2 miliona. Ova štrajk nema nikakvu političku konotaciju, samo tražimo ono što nam pripada. Mala hala u maju je prodata, početna cena bila je 590.000 hiljada, ne znam za koju cenu je prodata ali to su tako mala dobijena sredstva da bi se namirili svi koji potražuju novac. Država se ukljućila u rešavanje problema  oko  kredita  u švajcarcima, nemam ništa protiv neka i nama isplate novac koji mi potražujemo a imamo pravosnažne sudske presude- kazao je Krstić i pozvao okupljene u mirnu protestnu šetnju do Kopaonika.

   

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466490