U kategoriji Društvo, Kuršumlija, Poslednje Vesti.

  KURŠUMLIJA- Danas počinje rekonstrukcija puta Vlahinja-Igrište u dužini od sedam kilometara. Do realizacije ovog velikog posla došlo je zahvaljujući dobroj saradnji Udruženja Gvozdeni puk – Igrište i 3. brigade Kopnene vojske Srbije.

  Predsednik Udruženja Života Jevremović kaže da je u pitanju kompletna rekonstrukcija koja će prema planu trajati 22 dana.

  Života Jevremović

  -Sa Vojskom Srbije imamo izvanrednu saradnju koja je započela kada smo pokrenuli inicijativu da podignemo spomenik Gvozdenom puku u Igrištu. Taj posao smo završili a sada počinjemo rekonstrukciju puta, kako bi posetioci mogli lako da dođu i vide spomenik kao i spomen sobu, čiji su građevinski radovi pri kraju. Posao izvodi Vojska Srbije o svom trošku a opština je obezbedila nekoliko kamiona za prevoz materijala.  Smeštaj vojnika je obezbeđen u objektu gde će biti spomen soba posvećena Gvozdenom puku-kaže Jevremović i obaveštava meštane i sve putnike namernike koji koriste put Vlahinja-Igrište da će biti zastoja u saobraćaju i da ukoliko su u mogućnosti ovaj putni pravac koriste pre sedam sati ujutru i posle 19 sati.

  Pročitajte i…  Bina i šinteri!

  Koliko je ovo ozbiljan posao govori i podatak da će radovi trajati 22 dana.

  Inače, prema projektu put će biti izravnan a zatim će biti nasipan materijal iz dva majdana u blizini sela. Nakon toga put će biti uvaljan i izgrađeni odvodni kanali. Jevremović je ostao zagonetan kada smo ga pitali da li će put biti asfaltiran. Kazao je da se za sada radi rekonstrukcija “do asfalta”, a otom potom.

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=469690