„vrati-mi-se,-bojim-se-da-umrem-sam“:-kazu-da-je-spavao-sa-hiljadama-zena,-ali-ga-je-ona-potpuno-slomila

Džon Džozef Nikolson sutra će napuniti 82 godine iako je on neko ko nema rodni list?! U biografijama piše da se rodio 22. aprila 1937. godine, ali konkretnih dokaza za to nema.

Glumac je odrastao misleći da mu je baka Etel majka, a zapravo ga je rodila Džun, za koju je verovao da je njegova starija sestra.Istinu je javnosti otkrila Džekova druga sestra Lo­rejn, ali je on odbijao da se podvrgne DNK analizi čak i kada je njegov biološki otac to zahtevao.Džun je preminula 1963. u 44. godini.

Neobično odrastanje preraslo je u buntovnu mladost ispunjenu porocima. Srećom, talenat je bio jači od svega pa svetski film nije ostao uskraćen za višestrukog Oskarovca i rekordera po broju nominacija za nagradu Američke akademije za film i umetnost.

Nikolson je toliko „ludovao“ da mu je Kit Ričards, gitarista legendarnih Roling Stonsa, govorio da ne može da ga prati, ostavljajući ga samog na žurkama.

Ljubav ili nešto drugo?Foto: Profimedia

Sa druge strane, bio je neverovatno profesionalan pa bi se nakon burne noći na vreme pojavio „na poslu“.

Nestašni Nikolson je, legenda kaže spavao sa nekoliko hiljada žena“. Bio je u braku sa Sandrom Najt sa kojom je dobio ćerku Dženifer, ali je brak pukao zbog njegovih poroka.

Zabavljao se zatim sa Suzan Anspač. Ta veza mu je donela sina Kejleba kojeg nije želeo da prizna, ali mu je navodno plaćao školovanje.

Mišel Filips je pala na njegove čari, a Loren Haton, Apolo­nija van Ravenštejn i Zuzu partijale sa njim u čuvenoj „Studiju 54“ u Njujorku.

Nikolsonu se dopala Đija Karanđi, koja je preminula od side u 26. godini, ali joj se on zbog razlike u godinama nije svideo.

Fej Danavej, Kendis Bergen … I one su bile u vezi sa Džekom, dok mu je model Vini Holman podarila ćerku Hani.

Sve ove žene desile mu se pre Anđelike, a posle nje bile su veze sa Karen Majo-Čendler, Rebekom Brusard, Džuli Delpi, Meril Strip, Veronikom Kartvrajt, Larom u Flin Bojl, Amandom de Kadenet, Amber Smit…

A Anđelika…

Poznavao ju je od malena, a u nju se zaljubio kada je imala 21 godinu. Sa ćerkom reditelja Džona Hjustona bio je 18 godina, a svedoci njihove ljubavi bile su Džekova ćerka Dženifer i Anđelkina sestra Alegra koje su živele sa njima.

Ljubav je presekla Anđelika koja je Nikolsona ostavila zbog Rajana O’Nila. Ubrzo nakon njihovog raskida Džek se vratio porocima, a spas od slomljenog srca tražio je u skijanju, daleko od Holivuda.

Vreme posle njihovog prvog raskida obeležio je veliki skandal jer je upravo u Džekovoj holivudskoj kući Roman Polanski silovao devojčicu. Svedok stravičnog događaja bila je Anđelika koja se u trenutku zločina zatekla u vili, u koju je došla po svoje stvari.

Zbog droge koja je zaplenjena u Džekovoj raskošnoj kući policija je uhapsila i glumicu, kasnije se ispostavilo da Andželika nije imala nikakve veze sa narkoticima.

Iako se pomirila sa Džekom, drugi put ga je ostavila zbog njegove veze sa Karen Majo-Čendler, koja je u intervjuu za „Plejboj“ ispričala da ju je Nikolson „jurio u plavim satenskim boksericamapo spavaćoj sobi, a seks prekidao samo da bi se najeo sendviča sa puterom od kikirikija“.

Ulje na vatru dolila je afera sa Rebekom Brusard koja je sa Džekom dobila Lorejn i Reja. Anđelika je insistirala da on bude uz majku njegove dece.

Zvanično je tada pukla veza dvoje glumaca, ali su oni sve vreme ostali u kontaktu. A ona je ostala i u njegovom srcu.

„Vrati mi se, bojim se da umrem sam“, poručivao je pre dve godine Džek staroj ljubavi, dok se borio sa depresijom.

Anđeliku nije zaboravio, a da li je ona njega? Čim ga nije trajno izbrisala, možda mu pruži i 100. šansu.