U kategoriji Blace, Doljevac, Kuršumlija, Merošina, Poslednje Vesti, Prokuplje, Sport, Žitorađa.

  PROKUPLJE- U Sportskoj hali “Dr Zoran Đinđić” u Prokuplju u toku je Pojedinačno prvenstvo Srbije u boksu. Veliko finale koje će iznedriti nove asove i nove vlasnike pobedničkih pehara zakazano je za subotu 25. maja od 19 časova, uz besplatan ulaz za sve poklonike ovog sporta i uz direktan TV prenos na TV Arena.

  Nenad Borovčanin

  Prokuplje ponovo postaje metropola boksa, kao u vreme Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Ališanovića i Dejana Jovanovića. Odluka da šampionat Srbije organizujemo u ovom gradu doneta je s jasnim ciljem, ponovo podići boks ne samo u Prokuplju već u celom Topličkom okrugu koji je uvek Srbiji davao velike heroje, hrabre momke, šampione”, izjavio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

  Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je zadatak da se boks ponovo vrati u velike centre širom zemlje, s naglaskom na Prokuplje.

  Kupili smo novi ring i opremu za BK Topličanin, kako bi imali uslove za vrhunske treninge. Opština Prokuplje obezbediće operativne troškove za takmičare iz ovog kluba, pa se nadamo da će ovaj grad vrlo brzo imati nove šampione“, istakao je Borovčanin.

  Legende ex Yu ringa, pored domaćina Fazlije Saćirovića i Bratislava Ristića, među kojima su Ace Rusevski, Mirko Puzović, Tadija Kačar, Ljubiša Simić, Milivoje Labudović, pomno su ispratili sve kvalifikacione mečeve Pojedinačnog prvenstva Srbije 2019, srećni i zadovoljni prikazanim partijama 60 najboljih boksera koji su se prethodno kvalifikovali za ovo Prvenstvo, isčekuju i finalnu veče i nove prvake.

  U Prokuplju, kao i okolnim mestima vlada ogromno i interesovanje za šampionat države koji je izabrao da u ovoj godini upravo na jugu naše zemlje okupi najbolje što srpska boks scena ima što je izazvalo oduševljnenje i kod samih boraca. Tribine su bile pune tokom samih kvalifikacija, dok se za finale očekuje prepuna hala ispred koje će biti postavljen i video bim na kome će biti emitovan uživo prenos za sve one koji ne budu uspeli da se nađu pod svodovima sportskog centra.

  (Izvor B92, Tanjug)

  Kratak url URL: https://toplickevesti.com/?p=466805