za-njom-ceo-svet-traga-od-2007.-godine-i-svi-su-uvereni-da-je-mrtva-najtuznija-prica-sutra-dobija-neverovatan-preokret-i-svet-je-na-iglama

Devojčica je iz apartmana u portugalskom letovalištu Praia da Luz nestala 3. maja 2007. godine i od tada joj se gubi svaki trag. U vreme nestanka u apartmanu su se nalazili njeni brat i sestra, a roditelji su bili na večeri u obližnjem restoranu. Imala je svega 3 godine kada je nestala a iako je ovo jedan od medijski najpropraćenijih slučajeva nestanka deteta, maloj Medlin niko nije uspeo da uđe u trag.

Potraga traje 12 godina, a kako je neuspešna, oko nje se roje brojne teorije zavere.

Roditelji preko 10 godina bezuspešno tragaju za MedlinFoto: Profimedia

Neke od najpoznatijih teorija su u jednom trenutku za nestanak sumnjičile roditelje koji su te noći bili na večeri s prijateljima.

Prema ovom scenariju, Medlin je umrla od prevelike doze tableta za spavanje koje su joj roditelji dali kako bi mirno uživali u večeri. Dalje, prema ovoj teoriji su zatim sakrili njeno telo i prijavili njen nestanak, tvrdeći da je oteta, da bi posle nekoliko nedelja u iznajmljenom automobilu telo odvezli na nepoznato mesto.

Kejt i Geri Meken su prestali da budu osumnjičeni u julu 2008. godine.

Druga je moguća teorija uključivala da je Medlin zatekla lopove koji su provalili i krenuli da pljačkaju apartman, a oni su je oteli ili ubili nakon što ih je uhvatila.

Spekulisalo se i da je nestanak devojčice povezan s poznatim Algarve lancem pedofila.

Ove nedelje biće emitovan i dokumentarac „Nestanak Medlin Meken“, a tim povodom jedan od vrhunski pozicioniranih detektiva tvrdi za medije da je „apsolutno uveren da će misterija nestanka devojčice biti razrešena za njegovog života“.

– Tehnologija napreduje iz dana u dan, a pretraga putem DNK postaje sve bolja. Kako sve nove tehnologije koristimo da pokušamo da razrešimo nerešene slučajeve, velike su šanse da ćemo slučaj rešiti“.

Inače, trenutno preovladava teorija da je mala Medi i danas živa, a da je oteta jer su je otmičari videli kao idealnu žrtvu za otkup, kao devojčicu iz srednje klase iz Britanije, a nju obrađuje i pomenuti dokumentarac sa „Netfliksa“.

Dokumentarac o maloj Medi biće emitovan sutra, a javnost se ponovo probudila i spekuliše o mogućim scenarijima sudbine male Medlin.